Başiskele Belediyesi Hafta Sonu 24 Saat Kar Nöbetindeydi
24 Ocak 2022 12:04

Başiskele Belediyesi Hafta Sonu 24 Saat Kar Nöbetindeydi

Başiskele Belediyesi, Cuma günü gecesinden itibaren başlayan ve hafta sonu da yoğun bir şekilde devam eden kar yağışına karşı 24 saat karla mücadele etti.

GECE GÜNDÜZ DEMEDEN ARALIKSIZ ÇALIŞTILAR

 Başiskele Belediyesi Karla Mücadele ekipleri, yoğun kar yağışı yaşanan ilçe genelinde vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için gece gündüz demeden aralıksız kar temizleme ve tuzlama çalışmaları gerçekleştirdi. Araç sürücülerinin ve yayaların ulaşım sıkıntısı yaşamaması için aralıksız çalışan ekipler, ana arterler başta olmak üzere cadde ve sokaklarda kar birikintilerini temizlediler.

 45 ARAÇ VE 150 PERSONELLE KARLA MÜCADELE

 Başiskele Belediyesi tarafından kurulan karla mücadele ekipleri, 45 araç ve 150 personelle yoğun bir mesai yaptı. İlçenin 37 mahallesinde 12 adet JCB kepçe, 7 adet tuz atma kamyonu, 2 adet yedek tuz atma kamyonu, 4 adet greyder, 2 adet loder, 2 adet kar küreme bıçaklı kamyon, 2 adet ekskavatör, 6 adet sokakları tuzlamak için kamyonet, 8 ekip takip aracı ve toplamda 150 personelle karla mücadele edildi. Gece ve gündüz vardiyalı olarak 24 saat çalışan ekipler Bahçecik, Yuvacık, Yeniköy, Kullar, Döngel ve Kalıcı Konutlar ekibi olarak 6 bölgede karla mücadele ettiler.

 BUZLANMAYA KARŞI TUZLAMA

 Belediye ekiplerince özellikle vatandaşların yoğun olarak kullandığı yollar yanında kaldırımlar, cami avlusu giriş-çıkışları, sağlık ocakları giriş-çıkışları, toplu taşıma kooperatifleri giriş-çıkışları ve yaya üst geçitlerinde biriken karlar mobil ekiplerce süpürüldükten sonra buzlanmaya karşı tuzlama çalışmaları da yapıldı.  Tuzlama çalışmalarında yaklaşık 2000 ton tuz kullanılarak yollar vatandaşlar için güvenli hale getirildi.

 ÇAĞRI MERKEZİ VE ZABITA EKİPLERİ DE KAR MESAİSİNDEYDİ

 Başiskeleli vatandaşların yoğun kar yağışından olumsuz etkilenmemesi için tüm ekipleriyle seferber olan Başiskele Belediyesi, hafta sonu çalışan ekibini de arttırdı. Vatandaşların yoğun taleplerine karşı Çağrı Merkezi ekibinde görevli personel sayısı artırılarak karla mücadele ekipleri mağduriyet yaşanan bölgelere yönlendirildi ve vatandaşların mağduriyeti süratli bir şekilde giderildi. Başiskeleliler, 444 41 10 numaralı Çağrı Merkezi yanı sıra Başiskele Belediyesi Sosyal Medya hesaplarından da belediye ile 7/24 iletişime geçerek talepler oluşturdular.

 Zabıta Müdürlüğü ekipleri de, gece gündüz demeden ilçe genelinde devriye gezerek yol durumu hakkında denetimler gerçekleştirdi.   

 BAŞKAN ÖZLÜ’DEN EKİBE MORAL VE MOTİVASYON ZİYARETİ

 Beşiskele’de yapılan güzel işlerde mesai arkadaşlarının her zaman yanında olan ve onlara moral ve motivasyon sağlayan Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, özverili bir şekilde dur durak bilmeksizin çalışan karla mücadele ekiplerini yalnız bırakmadı. Çalışmaları yakından takip eden Başkan Özlü, görevi başında olan karla mücadele ekiplerini ziyaret ederek baklava ikramında bulundu. Çalışmalar hakkında bilgiler alan Belediye Başkanı, mesai arkadaşlarına kolaylıklar ve başarılar diledi.

 VATANDAŞLARDAN TAKDİR TOPLADILAR

 Karla mücadelede ekiplerinin hummalı çalışmalarını gören Başiskeleli vatandaşlar, hem sosyal medya hesaplarından hem de Çağrı Merkezi’ni arayarak teşekkürlerini ilettiler. 

 

Güncelleme: 24 Ocak 2022 12:07
BENZER HABERLER
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
medyanos
Toyota
X