Başkan Özlü, Genc-i Âlâ ile TeknoFest'te
26 Eylül 2021 11:45

Başkan Özlü, Genc-i Âlâ ile TeknoFest'te

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, Genc-i Âlâ ile birlikte Türkiye'nin en büyük festivali TeknoFest'e katıldı.

Başiskele'de eğitme, bilime, teknolojiye ve geleceğin hazinesi çocuklara ve gençlere büyük değer veren Belediye Başkanı m. Yasin Özlü, geleceğin dahilerini yetiştiren Başiskele Çocuk Üniversitesi öğrencileriyle TeknoFest Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'ni ziyaret etti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı tarafından İstanbul Atatürk Havalimanı'nda bu yıl dördüncüsü düzenlenen Ayağı Yere Basmayan Festivali TeknoFest, Türkiye'nin yerli ve milli teknolojilerinin tanıtımı yanı sıra gelişimine katkı sağlamak için yapılıyor. Bu kapsamda Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü de "Gelecek gençlerin ellerinde yükselecek" anlayışıyla geleceğin teknoloji bilim yıldızları Genc-i Âlâ ile TeknoFest'te sergilenen yerli ve  milli teknolojileri yakından gördü.


MERAKLI VE YENİLİĞE AÇIK GENÇLİK

Standları tek tek gezen Başiskele Çocuk Üniversitesi öğrencileri, yeni teknolojik projeler hakkında aklına takılan ve merak ettikleri soruları standdaki yetkililere büyük bir özgüvenle sordular ve teknolojik cihazlar hakkında detaylı bilgi aldılar. Yeni teknolojik ürünleri ilk kez gören çocuklar, festivalde büyük bir kazanım elde ettiler.


TÜRK YILDIZLARINI HAYRANLIKLA İZLEDİLER


Çeşitli gösterilerle heyecan ve gururun bir arada yaşandığı festivalde, Türk Yıldızları'nın yaptığı birbirinden heyecanlı akrobatik hareketler büyük bir hayranlıkla izlendi. Yerli ve milli Atak helikopterlerimizin Harmandalı müziğiyle yaptığı şov da büyük beğeni topladı.


BAŞKAN ÖZLÜ: ÇOCUKLARIMIZ GELECEĞE GÜÇ KATACAK


Başiskeleli gençlerle keyifli ve verimli vakit geçiren Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, TeknoFest'in gelecekteki teknolojik gelişimlerimiz için büyük bir fırsat oluşturduğunu vurguladı. Başkan Özlü özellikle çocukların ve gençlerin bu festivale büyük ilgi göstermesinin çok sevindirici olduğunu ifade ederek, "TeknoFest, ülkemizin teknoloji alanında önemli projelerine imza atan dev şirketlerimizin ürünlerini sergilediği; aynı zamanda teknolojiye, bilime ilgi gösteren gençlerimizle buluştuğu önemli bir etkinlik. Ayrıca gençlerin bilimsel projelerini de destekleyen bu organizasyonda bulunmak heyecan ve gurur verici. Bilim ve teknoloji alanında geleceğin dahilerinin yetiştiği Başiskele Çocuk Üniversitesi bünyesindeki öğrencilerimizle yaptığımız ziyarette, geleceğimize güç katacak çocuklarımızın gözlerindeki ışıltıyı gördüm. Yarınlarımıza umutla bakmamızı sağlayacak gençlerimize bu fırsatı veren bu dev organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim." dedi. 

Güncelleme: 26 Eylül 2021 11:50
BENZER HABERLER
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
medyanos
Toyota
X