CHP balıkçıların sorununa çözüm istiyor!
24 Mayıs 2021 15:42

CHP balıkçıların sorununa çözüm istiyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı meclisi Kongre Merkezi’nde gerçekleşiyor. 123 gündem maddesinin görüşüleceği meclise Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak başkanlık yapıyor.

“CEZALARA MARUZ KALIYORLAR”


CHP Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir, Körfez’de olta balıkçılığı yapan Gebze-Hereke- Karamürsel su ürünleri Kooperatifi üyelerinin yeşil ve sarı ruhsatlı tekneleri ile balık avlanma bölgeleri konusundaki sıkıntılarını dile getirdi. Taşdemir önergesinde, “Balıkçıların sıkıntı yüzünden Kocaeli ve Yalova Valiliği tarafından çeşitli cezalara maruz kalıyor. Mera bölgeleri Osmangazi köprüsü ayakları civarında ve gemi geçiş alanlarında kaldığı için bu alanlara yaklaşmaları yasaklanmaktadır.


“ÇALIŞMA YAPILMASINI BEKLİYORUZ”


Bu balıkçılar senelerdir bu körfezden evlerine ekmek götürmektedirler. Konu ile ilgili tarafımıza ulaşan bahse konulu balıkçılar bu sorunlarının giderilmesi noktasında büyükşehirden yardım talep etmektedirler. Tuttukları 5-10 kg balık ile bölgede balıkçılık yapan vatandaşlar Altınova tersanesinde tamir ve bakıma gelen gemilerin kumlama işlemleri yaptığı için kumlama ağır metallerinde körfezin suyunu kirlettiğini ve sonucu çıkan balıkçılığa zarar verdiğini beyan etmişlerdir. Yukarıda belirtmiş olduğumuz konu ile ilgili bir çalışma yapılması arz ve talep olunur” dedi.

Güncelleme: 24 Mayıs 2021 15:46
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X