Dolarda son durum
Dolar/TL haftanın üçüncü işlem gününe 18.63’ün üzerinde başladı.
Piyasalarda gözler ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz politikasında olmaya devam ediyor. Fed’in son toplantı tutanaklarında faiz artış hızının yavaşlatılacağına yönelik açıklama piyasalarda fiyatlanıyor.
Öte yandan Bank of America (BofA), Fed'in küçülen ekonomiyi canlandırmak için para politikasında sıkılaştırmayı gelecek yıl yavaşlatacağını ve er ya da geç faizleri indirmeye başlayacağını, bunun 10 yıl vadeli Hazine kağıdı getirilerini düşüreceğini savundu.
6 gelişmiş ülke para biriminin dolar karşısında hareketinin incelendiği dolar endeksi bugün 106.630 ile düşüş gösterirken, ABD 10 yıllık tahvil faizi yüzde 3.729 ile geriliyor.
DOLAR/TL SAKİN SEYREDİYOR
Dolar/TL haftanın üçüncü işlem gününe 18.63’ün üzerinde başladı. Kur şu dakikalarda sakin bir seyir izleyerek 18.64 liradan işlem görüyor. Dolar/TL’de gün içerisinde en düşük 18.59, en yüksek ise 18.66 seviyeleri görüldü.