Dönge: Kadınlarımız ülkemizi aydınlatmaya devam edecek
05 Aralık 2021 14:52

Dönge: Kadınlarımız ülkemizi aydınlatmaya devam edecek

İYİ Parti Kocaeli Kadın Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Pelin Dönge’nin 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ile ilgili basın açıklaması ektedir. Değerlendirmeniz dileğiyle, kolay gelsin iyi çalışmalar.

İYİ Parti Kocaeli Kadın Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Pelin Dönge, 5 Aralık Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının tanınması yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Dönge mesajında, “Yaşamın her alanında başarıyla yer almış kadınlarımız ülkemizi aydınlatmaya ve toplumsal ilerlemenin gücü olmaya devam edeceklerdir” dedi.
 
İYİ Parti Kocaeli Kadın Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Pelin Dönge, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının tanınmasının 87. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. İYİ Parti’nin kadınlara yönelik çalışmalarından da bahseden Dönge açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milli mücadelede erkeklerle omuz omuza savaşmış olan kadınlarımıza 5 Aralık 1934’de Türk kadınını genel seçimlere katılma, milletvekili seçme ve seçilme hakkına kavuşturmuştur. Türk kadını, seçme ve seçilme hakkını, Avrupa ülkelerinden çok önce kazanmıştır. 
 

DEMOKRASİNİN EN GÜZEL ÖRNEĞİ

 
Muasır medeniyetler seviyesine ulaşmanın en önemli güç kaynaklarından olan kadınlarımızın duyarlılığı, bilgisi ve zekâsı sayesinde daha güzel yarınlara ulaşacağımızdan hiç kuşkumuz yoktur. Kadınlara yönelik her türlü şiddet, ayrımcılık ve istismara karşıyız. Biliyoruz ki kadına seçme ve seçilme hakkı verilmesi demokrasinin en güzel örneğidir. Yaşamın her alanında başarıyla yer almış kadınlarımız ülkemizi aydınlatmaya ve toplumsal ilerlemenin gücü olmaya devam edeceklerdir. Çünkü onlar bağımsızlık, eşitlik ve aydınlık meşalesinin yılmaz taşıyıcılarıdır.  
 

KADININ SİYASETTİKİ TEMSİLİYETİNİ ARTIRMAK

 
Kazanılmış haklarımızı güçlendirmek için yıllardır mücadele etmekteyiz. İYİ Parti, kadınların eşit birey eşit vatandaş olması, katılım ve temsilin bir vatandaşlık hakkı olması için hem Anayasa’da hem de siyasi partiler ve seçim kanunlarında gerekli düzenlemeleri hazırlamıştır.
Kadınların her düzeyde karar alma mekanizmasına katılımını teşvik etmek, özellikle yerel yönetimlerden başlayarak kadının siyasetteki temsilini arttırmak öncelikleri arasındadır.
Toplumsal eşitliği kararlılıkla savunan bir kadın lider olan genel başkanımız Meral Akşener öncülüğündeki İYİ Parti, bu siyasi irade ve kararlılığının öncüsüdür.

 

5 ARALIK’LA SINIRLI KALMAMALI

 
Bu anlamlı günde, ebedi önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha saygı ve hürmetle anarken, varlıklarıyla toplumumuzun yapısına yön veren kadınlarımızın sorunlarının dile getirilmesinin sadece bugünle sınırlı kalmamasını dilerim.5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günümüz kutlu olsun.”
Güncelleme: 05 Aralık 2021 14:55
BENZER HABERLER
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X