Erdoğan grup toplantısında konuştu
01 Haziran 2022 13:43

Erdoğan grup toplantısında konuştu

Gezi Parkı olaylarına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, o dönem camide alkollü içki içenleri hatırlatarak "Bunlar sürtük" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu.

Parti üyelerinin ve kameraların karşısına geçerek gündeme ilşkin değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9 yıl önce gerçekleşen Gezi Parkı olaylarına da değindi.

"Bunlar çürük bunlar sürtük"

Olaylar sırasında camilere yapılan saldırıları hatırlatan Erdoğan "Ağaç bahanesiyle çakılan kıvılcım bir anda ülkenin çıkarlarını hedef alan çatışmaya dönmüştü. Dolmabahçe'deki caminin içinde bu eşkıyalar, teröristler bira şişeleriyle caminin içini pisletmişti. Bunlar çürük, bunlar sürtük.

"Bay Kemal de oradaydı"

Gezi olaylarının arkasında hangi güçlerin olduğunu tarih de yazacaktır. Bay Kemal de oradaydı. Çünkü başı çeken oydu. Bunlar ancak terör sevicileri ile beraber. Çünkü kendileri de terör sevici." açıklamasında bulundu.

"En güzel cevabı pazar günü verdik"

Atatürk Havalimanı'nın Millet Bahçesi'ne dönüştürülmesine karşı çıkan muhalefet de, Erdoğan'ın gündemindeydi.

Erdoğan, "Zulüm 1453'te başladı dediniz. Millet Bahçesi üzerinden yalan ve iftira ile bize saldıranlara en güzel cevabı pazar günü verdik." dedi.

Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir projeye karşı çıkacak aklı başında tek bir kişi bulunamayacağını dile getiren Erdoğan, "Ülkemizde birileri, böyle bir hizmeti siyasi husumet aracı haline getirebilecek kadar aklını kaybetmiş. İşi çevrenin korunmasını savunmak olan, projeler üretmek olan birçok kurum var.

"Bunların derdi ağaç değil"

Bunların derdi ağaç değil, yeşil değil. Bu işi biz yaparız. İnşallah fethin 570'inci yıl dönümünü Atatürk Millet Bahçesi'nin tamamlanan kısımlarında yaparak bu kifayetsizlere gereken cevabı vereceğiz." ifadelerini kullandı.

 

Güncelleme: 01 Haziran 2022 13:44
BENZER HABERLER
kaan uçar masaüstü
X