Eşini işkence ederek öldüren kocaya indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis
Kocaeli'de eşi Hatice Senem'i işkence ederek öldüren sanık, indirim uygulanmaksızın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Duruşma sonrası açıklamada bulunan Senem'in ailesinin avukatı, sanığın eşini öldürdükten sonra PKK terör örgütünün kampına katılmak için aracı bulmaya çalıştığını belirterek, "Eğer bu adam kısa sürede yakalanmasaydı muhtemelen bir de dağa çıkarak Hatice Senem'in yanı sıra asker de şehit edecekti" dedi.
Olay, 23 Eylül 2021 tarihinde Derince ilçesinde meydana geldi. 3 yıl önce dünya evine giren Hatice Senem (23), anlaşmazlık yaşadığı eşi Mehmet Senem ile tartışma yaşadı. İddiaya göre, tartışmanın büyümesi üzerine Mehmet Senem, 9 aylık bebeğinin annesi eşi Hatice Senem'i darp ederek ölümüne sebep oldu. İhbar üzerine adrese giden polis ekipleri, genç kadının cansız bedeniyle karşılaştı. Kaçmak için HDP binasına giden Mehmet Senem ise kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Mehmet Senem, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Otopsi raporunda Hatice Senem'in boynunda morluklar olduğu, boğularak öldürüldüğü ve elektroşok cihazı ile elektrik akımına maruz kaldığı tespit edildi.