İftar sofrasında vatandaşlarla buluştu
Başkan Hürriyet, Yenişehir Kapalı Pazar Alanı’ndaki iftar programında vatandaşlarla bir araya geldi
$ Dolar 44,0608 %0,17
€ Euro 51,1899 %0,04
£ Sterlin 59,0547 %0,28
Altın $5.153,12 %1,50
Gümüş 118,76 %2,41
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, beraberindeki teknik ekip ile birlikte yaklaşık 4 bin 500 metrekare kapalı alana sahip olacak Teknoşehir’in inşa edildiği alanda incelemelerde bulundu. Daha önce SEKA Kağıt Fabrikası’na ait mekanik atölye olarak kullanılan yapı, Anıtlar Kurulu tarafından onaylanan rekonstrüksiyon projesi kapsamında yeniden inşa ediliyor. Projenin yaklaşık 1,5 yıl içerisinde tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.
“Teknoşehir yenilikçi fikirlerin merkezi olacak”
Şantiye ziyaretinin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Büyükakın, mevcut yapının dönüştürülerek çok yönlü bir teknoloji ve bilim merkezine dönüştürüleceğini ifade etti. Teknoşehir’in gençler için bir kuluçka merkezi işlevi göreceğini vurgulayan Büyükakın, geleceğin dünyasında teknolojiye hâkim bireylerin öne çıkacağını söyledi.
Gençlerin kodlama, robotik ve ileri teknoloji alanlarında üretim yapabilecekleri bir ortam oluşturduklarını belirten Büyükakın, bu merkezin yenilikçi fikirlerin geliştiği ve girişimciliğin desteklendiği bir yapı olacağını dile getirdi. Büyükakın, genç girişimcilerin, yazılımcıların ve teknoloji üreticilerinin buradan yetişerek küresel ölçekte katkı sunmasını hedeflediklerini kaydetti.

Teknoloji ekipleri tek çatı altında
Teknoşehir Projesi ile birlikte halen Vinsan Kampüsü ve Mehmet Ali Paşa Mahallesi’nde faaliyet gösteren teknoloji takımları ile dijital atölyelerin yeni merkeze taşınacağı bildirildi. Böylece kentteki teknoloji odaklı çalışmaların tek bir merkezde toplanması sağlanacak.
Merkez bünyesinde kodlama sınıfları, modüler ve mekanik atölyeler, 3 boyutlu yazıcı alanları, dijital inovasyon merkezi, podcast ve müzik stüdyoları, tematik kütüphane ile sergi alanlarının yer alacağı belirtildi. Ayrıca teknoloji takımlarına sağlanan maddi desteğin 20 milyon liraya yükseltildiği de açıklandı.