EYT KREDİSİ İÇİN YETKİ VERİLDİ
İzmit Belediyesi, belediye çalışanı olan ve EYT’den emeklilik için hak kazanan çalışanların kıdem tazminatlarını ödemek için belediye meclisinde kredi yetkisi istenmesi gündeme geldi. Madde oy birliği ile kabul edildi.
İzmit Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısı ikinci birleşimi bugün Belsa Plaza’da bulunan toplantı salonunda gerçekleşti. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in başkanlık ettiği ve 6 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandığı mecliste 2022 yılı faaliyet raporu da görüşüldü. İlk 4 madde oy birliği ile kabul edildi. Körfez mahallesinde yapımı devam eden parka gazeteci Vedat Taştekin’in isminin verilmesi komisyona havale edildi.
Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kanunu kapsamında emekli olmak isteyen belediye çalışanlarının kıdem tazminatının ödenebilmesi amacıyla kredi kullanma yetkisi talep edilmesi gündeme geldi. Konuyla alakalı söz alan AK Parti Meclis Üyesi Hayrettin ünlü; ”Komisyona dün gelen rakam 90 kişi 31 milyon pazartesi daha da çoğalacağı söylendi. Şu an sayı nedir ve rakam ne kadar olmuştur.
OY BİRLİĞİ İLE GEÇTİ
İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Yaşar Kardaş;”Emeklilik hakkını kazanmış vatandaşalar sen ol sen olma diyemeyiz. Bu sayı daha da üste çıkabilir.
Ünlü; ”İşçiler bizi sürekli arıyor. Hem işçilerin haberi olması hem de bilgilendirilmesi için sorduk. “ dedi. Madde oy birliği ile meclisten geçti.