Gayrimenkul Sektörü KOTO’da Bir Araya Geldi
09 Şubat 2026 11:34

Gayrimenkul Sektörü KOTO’da Bir Araya Geldi

Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) 18. Meslek Komitesi (Danışmanlık Hizmetleri Grubu) çatısı altında gayrimenkul sektörüne yönelik İstişare Toplantısı yoğun katılımla gerçekleştirildi. Sektör temsilcileri, toplantıda sahada karşılaştıkları sorunları, mevzuat uygulamalarını ve çözüm önerilerini masaya yatırdı.

HABER MERKEZİ Tüm haberleri

Toplantıya, 18. Meslek Komitesi Başkanı Osman Sağlık’ın ev sahipliğinde Meclis Başkan Yardımcısı Fikret Yıldırım, Meclis Üyesi Fatih Özcan ile Komite üyeleri Hadiye Akkurt ve Özgün İnaltay katıldı. Açılış konuşmalarının ardından sektör temsilcileri görüşlerini paylaştı.

Sektörün Önemi ve Mevzuat Vurgusu
Komite Başkanı Osman Sağlık, gayrimenkul sektörünün hem ekonomik hem sosyal açıdan kritik bir alan olduğunu vurguladı. Sektör mensuplarının taleplerinin doğrudan dinlenmesinin önemine dikkat çeken Sağlık, KOTO olarak sorunların ilgili kurumlara iletilmesi ve çözüm süreçlerine destek verilmesi yönünde kararlı olduklarını ifade etti.

Toplantıda sunum yapan Komite Üyesi Hadiye Akkurt, toplantının amacının üyelerin sahadaki sorunlarını doğrudan tespit etmek olduğunu belirtti. Akkurt, Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği başta olmak üzere sektörü ilgilendiren mevzuatların güncel olarak takip edilmesinin önemine değindi. Üyelerin doğru ve zamanında bilgilendirilmesinin, adım adım çözüm üretilebilmesi için öncelikli çalışma alanı olduğunu aktardı.

Yeni Komite Talebi ve Kayıt Altına Alma
Akkurt ayrıca, gayrimenkul sektörü için KOTO bünyesinde ayrı bir komite kurulması talebini gündeme taşıdı. Bu yapının, sektör temsilcilerinin ortak sorunlarda daha etkin hareket etmesini ve temsiliyetin güçlenmesini sağlayacağı ifade edildi.

Toplantı sırasında sektör temsilcileri söz alarak sahada yaşadıkları aksaklıkları ve çözüm önerilerini aktardı. Tüm taleplerin KOTO tarafından kayıt altına alınarak takip edileceği ve ilgili kurumlarla paylaşılacağı bildirildi. Karşılıklı görüş alışverişi ile sona eren toplantının, gayrimenkul sektörünün gelişimine katkı sağlayacak adımların atılmasına zemin hazırlaması hedefleniyor.

Güncelleme: 09 Şubat 2026 11:36
BENZER HABERLER
kaan uçar masaüstü
X