Hakkari'ye tesis yapacağımıza köy yollarımızı yapalım
16 Mart 2021 15:34

Hakkari'ye tesis yapacağımıza köy yollarımızı yapalım

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi Mart ayı meclis toplantısı ikinci oturumu Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

Büyükşehir Belediyesi Mart ayı meclis toplantısında Kartepe Teleferik Hattı'nın Sanayi İşbirliği Programı içinde yapılması için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile yapılacak protokol için belediye başkanına yetki verildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın Ankara’da olmasından dolayı meclise Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Yaşar Çakmak’ın başkanlığında yapılan mecliste 14 gündem maddesi konuşularak karara bağlandı.

CHP ŞERH KOYDU

Gerçekleşen Mart ayı meclisinde Hakkari Şemdinli Belediyesi’nde yapılması planlanan ‘Kültürel Hizmet Tesisi’ için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin maddi destek yapması ile ilgili olan maddeye CHP tarafından muhalefet şerhi koydu.

BU PARA ÇOK FAZLA

Konu ile ilgili söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir, “Türkiye’nin çeşitli yerlerine iller bankası gibi para aktarıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın, 1 metrekarelik kamulaştırma bile olsa para ayırmak istemediğini söylüyor.  Ama Hakkari’ye bina yapılması için 8,5 milyon lira destek veriliyor. Bu para çok fazla. Bu yüzden muhalefet şerhi koyduk” dedi.

KÖY YOLLARIMIZI YAPALIM

İyi Parti meclis üyesi Fevzi Canbaz, ise yaptığı konuşmada, “8,5 milyon liralık yardım akrabalık ilişkilerini de aşmış bir yardım. Kuzey Marmara Otoyolu’ndan dolayı köy yollarımız geçit vermeyecek kadar bozuk. Parayı oraya göndereceğimize yollarımızı yapalım. Pandemiden dolayı esnafımız kan ağlıyor. Bu parayı esnafımız ya da öğrencilerimiz için harcamamız daha doğru olur” ifade etti.

NET BİR MİKTAR YOK

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Yaşar Çakmak ise “8,5 milyon tam olarak konuşulan bir para değil. İhale ne çıkar, inşaat ne kadara mal olur bilemiyoruz. Daha tam net bir rakam yok. Yani hayali bir para yok ortada” dedi.

Hakkari Şemdinli’deki ‘Kültürel Hizmet Tesisi’ yapımına maddi destek sağlanması maddesi oy çokluğu ile geçti.

 

Haber- Cansu Albayrak

Güncelleme: 16 Mart 2021 15:41
BENZER HABERLER
kaan uçar masaüstü
Dr. Emre Erdoğan
X