16 Mart 2017 07:34

Hollanda seçim sandığından Erdoğan'a oy çıktı

Hollanda seçim sandığından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a oy çıkınca bu fotoğraf kısa sürede gecenin en çok paylaşılan görüntüsü oldu. Twitter’da paylaşılan fotoğraflarda Hollanda’da seçimde kullanılan oy pusulasına bazı seçmenlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ismini eklediği ve onu seçtiği görülüyor.

Hollanda'da dün yapılan genel seçimlerde ilginç bir görüntü sosyal medyada gecenin popüler konularından biri oldu. Paylaşılan fotoğrafta bir seçmenin oy pusulasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adını yazıp, oyunu da bu şekilde kullanması sosyal medyada kısa sürede bir çok kişi tarafından paylaşıldı ve yorumlandı

Hollanda genel seçimlerinin ilk resmi sonuçlara göre 33 milletvekili çıkaran Başbakan Mark Rutte'nin Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi (VVD) kazandı. Avrupa'da her seçimde olduğu gibi bu seçimde de oy pusulalarında Cumhurbaşkanı 'Recep Tayyip Erdoğan'a oy çıktı.

Sosyal paylaşım siteleri Facebook ve Twitter üzerinden paylaşılan mesajlarda, Erdoğan'ın fotoğrafları ve isminin yer aldığı geçersiz çok sayıda oy pusulaları yer aldı.

SEÇİMİ RUTTE KAZANDI

Hollanda genel seçimlerini, açıklanan ilk resmi sonuçlara göre 33 milletvekili çıkaran Başbakan Mark Rutte'nin liderliğindeki Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi (VVD) kazandı. VVD seçimde birinci parti çıkarak İslam karşıtı aşırı sağcı Özgürlük Partisi'ni (PVV) geçse de, 41 milletvekili kazandığı 2012 seçimlerinin gerisinde kaldı.

KAYNAK : HÜRRİYET

Güncelleme: 16 Mart 2017 10:34
BENZER HABERLER
kaan uçar masaüstü
X