Hürriyet’in “Basın” ordusu
İzmit Belediyesi’nden emekli olduktan sonra kızını işe başlatan ve geçen ay aynı serviste bu kez gönüllü olarak kendi de işe başladığı belirtilen Melih Ademoğlu olayından sonra gözler İzmit Belediyesi Basın Yayın Bölümüne çevrildi.
Bir yıl içinde bu bölümde 3 kişi işten ayrılırken yerlerine 10 kişi alındığı ve toplam çalışan sayısının 25’e çıktığı öğrenildi.
ÜÇ KİŞİ GİTTİ, 10 KİŞİ GELDİ
İzmit Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Soydabaş’ın dün yaptığı basın açıklaması ve Melih Ademoğlu olayı, İzmit Belediyesi Basın Yayın Bölümü’ne dikkatleri çekti.
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in bir yılda en fazla bu bölüme önem verdiği biliniyordu. Her adımı sosyal medyada paylaşılan ve özel haber bültenlerine dönüştürülen Hürriyet’i sürekli takip eden bir ekip bulunuyor.
Hürriyet’in göreve başlamasından sonra Basın Yayın Birim Amiri Asım Yağız, kendi isteğiyle emekliye ayrılmıştı. Semra Togay ile Fatma Aydınoğlu’nun ise işine son verilmişti. Hürriyet, bu isimlerin yerine son bir yılda 10 yeni personel alarak Basın Yayın Bölümündeki çalışan sayısını 25’e çıkardı. CHP İl ve İlçe başkanlıklarında basın-yayın sorumlularının yanı sıra gazetelerden de bu bölüme transferler olduğu görüldü.
Melih Ademoğlu’nun kızı Melin Ademoğlu, 31 Mart seçimlerinden hemen sonra işe başlayanlar arasındaydı.
HÜRRİYET DÖNEMİ İŞE BAŞLAYANLAR
Melin Ademoğlu
Şive Bağdiken
Ünzile Yilman
Berker Aslan
Buse Cihan Özkar
Ramazan Kaya
Ahmet Hazer
Mehpare Çelik
Ozan Özgenç