
İLK DEĞİŞİM İL BAŞKANLARINDA
AK Parti, 31 Mart seçimlerinin ardından ikinci MYK toplantısını Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde önceki gün gerçekleştirdi. Toplantıda yerel seçimlerdeki oy kayıplarının nedenlerini kapsamlı şekilde ele alındı. Başkan Erdoğan başkanlığında toplanan AK Parti MYK’da, ay sonunda milletvekilleri ve belediye başkanlarının katılacağı bir istişare kampının yapılması, ardından da olağan kongre sürecinin başlatılması planlandı.
Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün yapılan "31 Mart seçim sonuçları" gündemli AK Parti MYK toplantısında, Teşkilât Başkanı Erkan Kandemir seçim sonuçlarına ilişkin sunum yaptı.
2K FORMÜLÜ HAYATA GEÇİRİLECEK
Yerel seçimlerin ardından değişime gitme kararı alan AK Parti'de bu değişimin 2 K formülü ile hayata geçirileceği öğrenildi. Kamp ve kongre ile Başkan Erdoğan'ın deyimiyle "partideki oy ile birlikte kan ve ruh kaybı" ortadan kalkacak.
"CERRAH TİTİZLİĞİNDE ÇALIŞACAĞIZ"
Başkan Erdoğan'ın toplantıda, partide yapacağı değişiklik için, "Bulanık suda balık avlamak istemiyoruz. Kimseyi kırmadan incitmeden kardeşlik hukukuna riayet ederek değişimi peyderpey yapacağız. Değişim yaparken de cerrah titizliliğiyle çalışacağız" dediği öğrenildi.
SEÇMENE ÖZEL ÇALIŞMA YAPILACAK
AK Parti'de değişim sadece isimler üzerinden değil iş yapma biçimi de değişecek. Bir yandan seçim sonuçları analiz çalışmaları yapan AK Parti diğer taraftan da seçmen ile bağını koparmayacak. Sandığa gitmeyen seçmene dönük özel çalışma yapılacak, yüz yüze görüşmeler gerçekleştirecek.
İLK DEĞİŞİM İL BAŞKANLARINDA
Başkan Erdoğan kongre sürecini başlatın talimatı verdi fakat kongre tarihi konuşulmadı. Kongrelerden önce ilçe ve il başkanlıklarında değişimler olacak. Değişimin yöntemine çalışılacak.
Değişim için 14 Mayıs'ta yapılması planlanan genişletilmiş il başkanları toplantısından önce ilk adım atılacak. Belediye başkanı adayı olduğu için boşalan il başkanlıkları var. Öncelikle, vekâleten bulunan isimler yerine asaleten atama yapılacak.
MYK'da illerdeki durum değerlendirildi. İl ve ilçe başkanlığı değişimlerinin başta Ankara ve İstanbul olmak üzere 30 büyükşehrin büyük çoğunluğunda gerçekleştirileceği öğrenildi.
İKİ AYRI KAMP YAPILMASI KARARLAŞTIRILDI
Toplantıda MYK üyeleri toplantıda kamp yapılması gerektiğini gündeme getirdi, bunun üzerine Başkan Erdoğan'da parti genel sekreteri Fatih Şahin'e talimat verdi. Milletvekilleri ve belediye başkanları için iki ayrı kamp yapılması kararlaştırıldı.
Kamp için kesin tarih konuşulmazken, mayıs sonu ya da haziran başında yapılması kararlaştırıldı.
Önce milletvekilleri, daha sonra belediye başkanları kampa girecek. Milletvekili kampının Kızılcahamam'da, belediye başkanları kampının ise AK Parti yeni konferans salonunda gerçekleştirilmesi bekleniyor. Her iki kampın açılış ve kapanış toplantılarına Başkan Erdoğan katılacak. Bakanlar da kampa gelerek sunum yapıp kurmayların sorularına yanıt verecek.