İmam Hatipli Öğrenciler, NASA’nın yarışmasında ilk dörde girdi
07 Mayıs 2021 01:12

İmam Hatipli Öğrenciler, NASA’nın yarışmasında ilk dörde girdi

İzmit Mehmet Akif Ersoy Kız İmam Hatip Lisesi öğrencileri Esma İclal Top ve Esmanur Kılıç NASA tarafından düzenlenen yarışma için kaleme aldığı İngilizce makale ilk dört arasına girdi.Derece alan makale NASA’nın sitesinde yer alacak..

2018 yılında İzmit Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen 4. Uluslararası Arapça Münazara Şampiyonası'nda dünya birincisi olmuş hem ülkemizi hem de kentimizi gururla temsil etmişlerdi. Şampiyonluğun ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3-G ile bağlanarak genç münazaracılara selamlarını ve sevgilerini ileterek öğrencileri tebrik etmişti.


Bu Sefer De Bilim Yolunda Kendilerini Kanıtladılar

Her yıl NASA (Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi) tarafından tüm dünyada lise öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen “Bir Günlük Bilim İnsanı (Scientist for a Day) Makale Yarışması’nın bu yılki konusu “Uranüs’ün uyduları: Ariel, Oberon, Titania’dan hangisini, bir uzay aracıyla yeniden ziyaret etmeli, daha fazla bilgi edinmeliyiz?”oldu. Yarışmaya Türkiye’nin dört bir yanından birçok lise öğrencisi katıldı ve makaleler çeşitli üniversitelerdeki akademisyenlerden oluşan bir kurul tarafından değerlendirildi.

Makale NASA’nın web sitesinde yayınlanacak

İlimizi temsilen yarışmaya katılan İzmit Mehmet Akif Ersoy Kız İmam Hatip Lisesi öğrencileri adeta göğsümüzü kabarttı. Matematik Öğretmeni Fatma Tatlı önderliğinde yarışmaya katılan öğrenciler Esma İclal Top ve Esmanur Kılıç’ın kaleme aldığı İngilizce makale NASA’nın web sitesinde yayınlanmak üzere seçilen dört makaleden biri oldu.

Geleceğin bilim kadınlarını yetiştiriyoruz

Mehmet Akif Ersoy Kız İmam Hatip Lisesi’nin ilimize yaşattığı bu haklı gurur ile duygu ve düşüncelerini aktaran okul Müdürü Fatih Şenocak; ” Öğrencilerimiz Her yıl NASA(Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi) tarafından düzenlenen“Bir Günlük Bilim İnsanı” yarışmasına katıldılar. Yazdıkları İngilizce makale Akademisyenler tarafından oluşan kurul tarafından beğenildi ve NASA’nın web sitesinde yayınlanmak üzere seçilen dört makaleden biri oldu. Bunun çok önemli bir başarı birçok hedefimiz var. Bunlardan biri olan geleceğin bilim kadınlarını yetiştirme hedefleri için büyük bir adım attık. Öncelikle okulumuzun Matematik öğretmeni Fatma Tatlı ve bilim kadını olma yolunda ilk adımı atan öğrencilerimiz Esma İclal Top ve Esmanur Kılıç’ı kutluyorum. İfadelerini kullandı

 

Güncelleme: 07 Mayıs 2021 01:40
BENZER HABERLER
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
medyanos
Toyota
X