
İzmit’te Geleceğe Umut Eken Açılış: İsmail Hakkı Toker Çınar Çocuk Evi Hizmete Girdi
İzmit Belediyesi’nin çocukların nitelikli, güvenli ve eşit bir eğitim ortamına erişimini sağlamak amacıyla hayata geçirdiği projelerden biri olan İsmail Hakkı Toker Çınar Çocuk Evi, düzenlenen duygusal bir törenle açıldı.
Açılışta duygu dolu anlar yaşanırken, projeye adını veren 86 yaşındaki emekçi İsmail Hakkı Toker’in konuşması açılışta bulunanları derinden etkiledi.
Tören, İsmail Hakkı Toker’in konuşmalarını yapmak üzere mikrofona davet edilmesiyle başladı. Alkışlar eşliğinde kürsüye çıkan Toker, duygularını şu sözlerle paylaştı:
“Muhterem misafirler, ismini tek tek hitap edemeyeceğim, beni bağışlayın. 86 yaşında bir işçi olarak söyleyecek çok sözüm kalmadı. Kendimi unuttum burada… Çocukların içeride ders yapmaları benim için ideal bir şeydi. Niyetim bir okul yaptırmaktı ama devletimiz izin vermedi. Özcan Bey yardımcı oldu, ben de birikimimi yatırdım. Allah ömür verirse yine yaparım. Bu memleket beni buraya getirdi. 60 senedir CHP’ye oy veriyorum. Eğer ölmeden iktidara geldiğini görürsem, söz veriyorum bir kreş daha yaptıracağım.”
Toker’in bu içten sözleri açılışta büyük alkış aldı. Açılışın sonunda, İsmail Hakkı Toker’e teşekkür amacıyla bir plaket ve çiçek takdim edildi ve İsmail Hakkı Toker gözyaşlarına hakim olamadı. Bu anlamlı an, salondaki tüm katılımcıları duygulandırdı.
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet de açılışta yaptığı konuşmada, kreşin sadece çocuklar için değil, aynı zamanda aileler için de umut olduğunu vurguladı.
“Bugün İzmit’te çocuklarımızın daha adil, daha nitelikli ve daha güvenli bir eğitim hayatına ulaşması adına attığımız adımlardan birini daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu çocuk evimizi binbir emekle İzmit’e armağan ediyoruz. Müjde vermek istiyorum: Tepeköy ve Yenişehir Mahallesi’nde de çocuk evleri açmayı planlıyoruz,” dedi.
Başkan Hürriyet, kadınların toplumda daha fazla söz sahibi olması gerektiğini vurgulayarak, “Kadınlar ne yapacağını bilen bireylerdir. Kadına yönelen her saldırı, aslında topluma yönelmiş sayılır. Bu yüzden kadın gibi kadın olarak çalışmaya, üretmeye ve çocuklarımıza eşit bir gelecek sunmaya devam edeceğiz,” ifadelerini kullandı.