İşte Konuşulanlar...
04 Aralık 2024 12:10

Madde madde görüşüldü İşte Konuşulanlar...

Kocaeli Ticaret Odası 23. Meslek Komitesi (Özel Eğitim Kurumları Grubu) bünyesinde bulunan alt zümreler için başlattığı istişare toplantılarına Motorlu Taşıtlar Sürücüleri Kursları sektörü ile devam etti.

KOTO Yönetim Kurulu Üyesi Yıldırım Yılmaz’ın; 23. Meslek Komitesi Başkanı İsmail Aydemir, Meclis Üyesi Handan Kümeli, Komite Üyeleri Fatih Korkmaz ve Mehmet Eray Camgöz ile birlikte ev sahipliği yaptığı toplantıya, Oda’ya kayıtlı motorlu taşıtlar sürücüleri kurslarının temsilcileri katıldı.

TOPLANTILARIN SEKTÖR İÇİN ÖNEMİ

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Yönetim Kurulu Üyesi Yıldırım Yılmaz, sektörü ilgilendiren sorunların tespiti ve çözümü noktasında bu toplantıların ve bir araya gelmenin çok önemli olduğuna vurgu yaparak, “Sizleri, Odamız ile sürekli iletişim halinde olmaya davet ediyoruz” dedi.

Elbette! İşte toplantıda görüşülen maddeler sıralı bir şekilde:

  1. Motorlu Taşıtlar Sürücüleri Kurslarının öğrenci kontenjanlarına üst sınır getirilmesi

    • Mevcut kursların işlevselliğini artırarak haksız rekabeti önleme ve hizmet kalitesi rekabetini geliştirme.
  2. “Nüfusa orantılı sürücü kursu açılması” ile ilgili kanun hükmü talebi.

  3. Demirbaş araç alımlarında ve bu araçlara alınan yakıtlarda ÖTV desteği sağlanması talebi.

  4. Teorik ders sınıf sayısının 3’ten 2’ye düşürülmesi talebi.

  5. Direksiyon Uygulama Sınav Harçlarının internet banka kanalları üzerinden yatırılması talebi.

  6. Sürücü kursu eğitimi maliyet hesabı için ülke genelinde ortak bir taban fiyat belirlenmesi ve etkin denetim mekanizmasının kurulması talebi.

  7. Taban ücret tespit komisyon üye sayılarının yeniden düzenlenerek kamu görevlileri ve sürücü kursu temsilcisi sayılarının eşitlenmesi.

  8. Taban fiyat tespit komisyonu toplantılarının Aralık ayının son 2 haftasında yapılması talebi.

  9. M, A1, A2, A, B1 ve B sertifika sınıfları için manuel şanzımanlı araç bulundurma zorunluluğunun kaldırılması talebi.

  10. Kurs Müdürlerinin haftalık ders saati sayısının artırılması talebi.

  11. Ön lisans mezunu personelin Kurum Müdürü olarak görevlendirilmesinin sağlanması talebi.

  12. Direksiyon uygulama sınavlarında “Puanlama Sistemi”ne geçilmesi talebi.

  13. Büyükşehirlerde aday sayısının fazla olduğu bölgelerde ortak sınav ve eğitim güzergâhlarının belirlenmesi talebi.

  14. E-Sınav soru bankasının yeni müfredata uygun olarak güncellenmesi talebi.

  15. Dönem açılışlarında kurumların “Vergi ve SGK borcu yoktur” belgesi sunma zorunluluğu talebi.

  16. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim kurumlarında KDV oranının %8’den %1’e kalıcı olarak indirilmesi talebi.

  17. İldeki E-sınav salonlarındaki oturum sayısının artırılması talebi.

 

Güncelleme: 04 Aralık 2024 12:14
BENZER HABERLER
X