Kocaeli’de ki hekimlerden greve yoğun destek
15 Mart 2022 15:57

Kocaeli’de ki hekimlerden greve yoğun destek

Tabipler Birliği’nin çağrısı ile hekimlerin uzun zamandır sağlıkta şiddete karşı, özlük haklarına ve kamusal sağlık hizmeti için başlattıkları mücadelede üçüncü kez greve gidildi. Grevin ikinci gününde de Kocaeli’de birçok hekim gereve destek verdi

Türkiye'de her yıl Tıp Bayramı olarak kutlanan 14 Mart'ta bu yıl doktorlar greve gitti. TTB'nin iki gün boyunca gerçekleştirdiği grev boyunca; acil hastalar, diyaliz hastaları, acil gebeler, yoğun bakım hastaları ve kanser hastalarının bakımı aksatılmadı. Kocaeli’de bir çok hekimin greve katıldığı görüldü.

SENDİKALAR BİRLEŞTİ

Türk Diş Hekimleri Birliği, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Dev Sağlık-İş, Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği, Birlik ve Dayanışma Sendikası ile Genel Sağlık-İş de greve katıldı. Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu ise 14-16 Mart tarihleri arasında grevde olacağını açıklamıştı. Ahesen, Hekimsen, BDS, Hekim Birliği, Genel Sağlık İş, Tabip-Sen, Hürriyet-Sen ve diğer STK'lar da üç günlük iş bırakma kararına katıldı.

KOCAELİDEN YÜKSEK KATILIM

Grev dün itibariyle hastanelerde ve aile hekimliklerinde başladı. Kocaeli’de aile hekimlerinin greve katılımı yüzde 90’ın, hastanelerde ise doktorların katılımı yüzde 80’in üzerinde oldu. Grevden haberdar olan vatandaşların hastanelere gelişi az olurken, aile hekimliklerine gelenler ise yok denecek kadar azdı.

Güncelleme: 15 Mart 2022 15:59
BENZER HABERLER
kaan uçar masaüstü
X