KÖRFEZ BELEDİYESİNE 30 MİLYONLUK EK ÖDENEK
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekim ayı meclis toplantısı ikinci birleşimi bugün Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Mecliste Körfez Belediyesi'ne 30 Milyonluk ek ödenek verilmesine muhalefet şerhi koyuldu. Madde oy çokluğu ile meclisten geçti.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekim ayı meclis toplantısı ikinci birleşimi bugün Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. 21 gündem maddesinin görüşülerek karar bağlandığı meclis toplantısına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın başkanlık yaptı.
BARTIN İÇİN SAYGI DURUŞUNDA BULUNULDU
Mecliste gündem maddeleri öncesi CHP Grubu, Bartın’da yaşanan maden faciası sonrası hayatını kaybeden şehit madenciler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasını istedi. CHP Gurup Başkan Vekili Engin Taşdemir” Geçtiğimiz günlerde büyük bir facia yaşadık bununla alkali Bartın’da şehit ola kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bir dakikalık saygı durusunda bulunalım istiyoruz. “ Dedi.
Büyükakın “Biz de onu söyleyecektik. Birer de Fatiha okuyalım.”
Mecliste sosyal inceleme taleplerinde kullanılmak üzere ulaşım sağlamalarında araç temin edilmesi mağdur hizmetlerin desteklenmesi adına Kocaeli Belediyesi ve Cumhuriyet Başsavcılığı arasında protokol yapılması konusu görüşüldü.
BAŞSAVCILIK İLE PROTOKOL
Meclis gündeminin 15’inci gündem maddesi gereğince Büyükşehir Belediyesi ile Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı arasında protokol yapılması için Başkan’a yetki verildi. İmzalanacak protokol gereği Büyükşehir Belediyesi, Aile Çocuk ve Diğer mahkemeler ile ilgili Kocaeli Cumhuriyet Savcılığına gelen sosyal inceleme taleplerini yerine getirmesi ve tarafların evlerinde yapılacak incelemelerde kullanması için araç temini sağlayacak.
"GEBZE CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞININ BİZE BİR TALEBİ OLMADI"
Madde ile ilgili konuşan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz maddeye Gebze Bölgesindeki adliyelerin de dahil edilmesi gerektiğini ifade ederek, “Diğer adliler de aynı talepler ile karşı karşıya. Bu protokolün diğer adliyeleri de kapsamasını talep ediyoruz. Her ilçe için bu talepte bulunuldu” ifadelerini kullandı. Madde ile ilgili söz alan Genel Sekreter Balamir Gündoğdu ise Başsavcılıklardan talep gelmesi gerektiğini vurgulayarak, “Talep gelmesi gerekiyor. Biz söylersek tersten gitmiş oluruz. Talimat vermiş gibi oluruz. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığının bir talebi var. Gebze Cumhuriyet Başsavcılığının bize bir talebi olmadı” dedi.
OY BİRLİĞİ İLE MECLİSTEN GEÇTİ
Madde ile ilgili söz alan Gölcük Belediye Başkanı Avukat Ali Yıldırım Sezer Kocaeli Başsavcılığının 12 ilçenin tamamını kapsadığını ifade etti. Başkan Büyükakın ise Kocaeli Başsavcılığını tüm ilçeleri kapsamadığını Gebze Bölgesinin ayrı bir yönetim olduğunu söyledi. Büyükakın Gebze bölgesi ile protokol imzalanması için bir sonraki ayı işaret etmesi sonrası madde oy birliği ile meclisten geçti.
Mecliste Körfez Belediyesi’nin 30 milyonluk ek ödenek kararına muhalefet şerhi koyuldu. Bir dahaki meclis toplantısı 11 Kasım Cuma günü Kocaeli Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek.