01 Kasım 2018 09:51

MİLLİ İRADE DESTANI BAŞİSKELE ’DE YAŞATILIYOR

 

15 Temmuz Darbe kalkışması başta olmak üzere, 1980, 1960 darbesi, 1971 Muhtırası, 1997 Post Modern Darbelerinin gazete küpürleri ve kısa film gösterileri ile anlatıldığı Başiskele Belediyesi 15 Temmuz Milli İrade Parkı, ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

Hain darbe girişiminde Türkiye'nin bağımsızlığını savunmak için şehit olanların anısı ve yaşananlar Yeşilyurt Mahallesi 17 Ağustos Bulvarı'nda yapılan 15 Temmuz Milli İrade Parkı’nda yaşatılıyor. Öğrenci, genç yaşlı birçok kişinin ziyaret ettiği parkta o gece verilen bağımsızlık mücadelesi tam anlamıyla gözler önüne seriliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Meydanlara inin” çağrısı üzerine ellerindeki Türk bayrakları ile darbecilere karşı dik duruş sergileyen kahraman vatandaşların ve şehadet mertebesine ulaşan 15 Temmuz şehitlerinin hatıraları gelecek nesillere aktarılıyor.

 

15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Türkiye Büyük Millet Meclisi binası, asker üniformaları içini gizlenmiş hainlerin, vatanını savunan vatandaşların ve kamyonuyla mücadele veren şerife bacının temsili figürlerinin bulunduğu parkı Özel Sultan Okulları öğrencileri ziyaret etti. Öğretmenleri ve görevliler eşliğinde parkı gezen öğrenciler anlatılanları dikkatle dinleyerek o gece yaşananları anlamaya çalıştılar. Gün boyunca 15 Temmuz Milli İrade Parkı’nı öğrencilerin yanı sıra vatandaşlarda ziyaret ediyor. 

[caption id="attachment_108263" align="alignnone" width="300"] DCIM100MEDIADJI_0405.JPG[/caption] [caption id="attachment_108264" align="alignnone" width="300"] DCIM101MEDIADJI_0636.JPG[/caption]

Güncelleme: 01 Kasım 2018 11:51
BENZER HABERLER
kaan uçar masaüstü
Dr. Emre Erdoğan
X