Milyonlarca öğrenci vergisiz telefon için bekliyor: Bakan Şimşek'ten süreç için kritik açıklama
22 Ağustos 2023 12:49

Milyonlarca öğrenci vergisiz telefon için bekliyor: Bakan Şimşek'ten süreç için kritik açıklama

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği vergisiz telefon için Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten kritik açıklama geldi.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği öğrencilere vergisiz cep telefonu satışı talimatının ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten açıklama geldi. Bakan Şimşek çalışmaların devam ettiğini söyledi.

BAKAN ŞİMŞEK'TEN VERGİSİZ TELEFON AÇIKLAMASI

Kabine Toplantısı sonrasında basın mensuplarının konuya ilişkin sorularını yanıtlayan Bakan Şimşek, Yükseköğrenimdeki gençlere bir defaya mahsus cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlanmasına ilişkin bir çalışma olup olmadığının sorusuna cevap verdi. Çalışmanın tamamlanmadığı konularda değerlendirme yapmasının doğru olmayacağını vurgulayan Bakan Şimşek, bu konuda çalışmaların sürdüğünü söyledi.

YASAL DÜZENLEME İÇİN MECLİSİ İŞARET ETTİ

Konunun TBMM'nin yeni yasama yılına başlamasıyla gündeme gelip gelmeyeceğine ilişkin soruya Bakan Şimşek, "Yasal düzenleme gerektiren konularda tabii ki Meclis'in açılması gerekir. İdari karar gerektirenler, idari kararla yapılır. Ne zamanlama ne içerik konusunda kesinleşmemiş konularda değerlendirme yapmayacağım." ifadelerini kullandı.

KUMPİR YERKEN ÇEKİLEN FOTOĞRAFLAR SORULDU

Öte yandan Bakan Şimşek, kumpir yerken çekilen ve medyaya yansıyan fotoğraflarına ilişkin, "Haberim yoktu, daha sonra arkadaşlarımız benimle paylaştılar." ifadesini kullandı.

Güncelleme: 22 Ağustos 2023 12:51
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Enes Akbal
Toyota
Gönül Otomotiv
X