Nazlıgül’den Deprem Uyarısı: ''İzmit Merkez En Riskli Bölge!
03 Mayıs 2025 15:17

Nazlıgül’den Deprem Uyarısı: ''İzmit Merkez En Riskli Bölge!

Demokrat Parti Kocaeli İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, parti binasında basın mensuplarıyla gerçekleştirdiği toplantıda, Marmara’da beklenen büyük depreme karşı önlemlerin yetersizliğini gündeme taşıdı. Özellikle İzmit merkezinin ciddi risk taşıdığını vurgulayan Nazlıgül, “1999 depremini yaşamış binaların hâlâ dönüştürülmemiş olması endişe verici. Zaman daralıyor, can kayıplarının önüne geçmek için artık geç kalınmamalı” dedi.

Bahar Özdemir Tüm haberleri

Yeni Atamalar ve Teşekkür Mesajları

Toplantıda ayrıca parti teşkilatına yönelik atamaları duyuran Nazlıgül, Çayırova İlçe Başkanlığı'na Nevin Kangal’ın, Darıca İlçe Başkanlığı'na ise Harun Güzelbaba’nın getirildiğini açıkladı. Konuşmasına Kocaelispor’un şampiyonluğunu tebrik ederek başlayan Nazlıgül, Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü’ye geçmiş olsun dileklerini iletti. Restore edilen Halkevi binası için önceki dönem Valileri Seddar Yavuz ve Hüseyin Aksoy ile Hüseyin Erol’a ve Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.

“Depreme Karşı Ciddi Adımlar Atılmalı”

Deprem tehlikesinin kapıda olduğunu belirten Nazlıgül, “Kentsel dönüşüm ile binasal yenilenme birbirine karıştırılıyor. Bizler müteahhit değiliz ama toplum adına endişe taşıyoruz. Önlemler geciktiği sürece hayatlar tehlikeye atılıyor. Yetkililer bir an önce çözüm üretmeli” şeklinde konuştu.

“Muhalefet Dar Bir Alana Hapsedildi”

Yerel seçimler sonrası yaşanan siyasi gelişmelere de değinen Nazlıgül, iktidarın muhalefeti baskı altına almaya çalıştığını belirterek, “Cezaevleri muhaliflerle doldu. Siyasi ortam giderek iki partili bir yapıya dönüşüyor. Başkanlık sistemi muhalefetin sesini kısıyor. Demokrat Parti olarak bu tabloyu kabul etmiyoruz” dedi.

“Siyaset Gençleşmeli, Tartışmalar Son Bulmalı”

Genel siyasetin etkilerinin yerel düzeyde de hissedildiğini ifade eden Nazlıgül, “Vatandaş artık bitmek bilmeyen siyasi kavgalarla oyalanmak istemiyor. Siyasetin gençleşmesi, vizyonun değişmesi gerekiyor. Türkiye’de siyaset yeni bir soluk bekliyor. Enflasyonla mücadele başarısız, halk zor durumda. Artık uyanma zamanı geldi” ifadelerini kullandı.

Güncelleme: 03 Mayıs 2025 15:23
BENZER HABERLER
emel durak masaüstü
lunapark
efe vinç
kaan uçar masaüstü
bemove beyza erenkaya masaüstü
noıx masaustu
X