Personel sayımızı azalttık, kadroları şişirmedik
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın 31 Mart 2019 yılında yapılan yerel seçimlerden sonra geçen 2 yılda yapılan hizmetleri kamuoyu ile paylaşıyor
Haber - Cansu Albayrak
Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleşen ‘Sevdamız Kocaeli 2 Altın Yıl’ değerlendirme toplantısı Başkan Tahir Büyükakın’ın ev sahipliğinde gerçekleşiyor. Pandemi şartlarından dolayı sadece basın mensuplarının katılım gösterdiği programda Büyükakın 2 sene içinde yaptığı 2.3 milyar liralık 226 eseri 1,5 saat sürecek bir sunumla anlatıyor.
Büyükakın basın toplantısında, “. Biz göreve geldiğimiz zaman personel sayımız 11 bin 65’di. Şu an 10 bin 863 personelimiz var. Kadroları şişirmedik” dedi.
PERSONEL SAYIMIZ AZALDI
Büyükakın konuşmasında, “Bunca şeyi yaparken çalışan sayımızı arttırmamayı azaltmayı başardık. Biz göreve geldiğimiz zaman personel sayımız 11 bin 65’di. Şu an 10 bin 863 personelimiz var. Kadroları şişirmedik. Popilarizm yapmadık. Popilizmin cazibesine kapılmadık. Yerin altına yatırım yapmak yerine yerin üstüne makyaj yapalım demedik. Altyapıya yatırım yapan belediye başkanları ‘akıllı’ başkan sayılmazlar. Çünkü bedelleri vardır. Ama biz altyapıya da girdik.
YUVACIK BARAJI DIŞINDA BORCUMUZ YOK
Şu anda Yuvacık Barajını ayrı tuttuğumuz zaman bizim hiç borcumuz yok. Ne sigorta, ne vergi borcumuz var. Piyasaya yapılan ödemeleri yapıyoruz. Yılbaşında, kurbanda tüm alacakları sıfırlıyoruz. Mesela 31 Mart 2019 yılında 6 milyar 249 lira borcu vardı. 300 milyonu piyasa borcuydu. Gerisi Yuvacık borcuydu. 2019’da 305 milyon, 2020 ‘de 645 milyon toplam 950 milyon borç vardı. Kalan 299 milyon ise Yuvacık Barajı borcu.
550 MİLYON LİRA BİRİKTİRDİK
Yaklaşık 1 milyar lira borç ödedik. Bütün bunlara rağmen 550 milyon lira biriktirmeyi becerdik. Kasamızda bu kadar paramız var. Önümüzdeki yapacağımız işler için, her şeyi durdurur vatandaşa harcarım dedim ya. Boş konuşmadım. Biz bu şehre 1 yıl boyunca bakarız. Bu para bizim için sigortadır” ifade etti.