Şalgam, “Petshopların odaları olmadığı için Kasaplar Odası’na bağlandı”
27 Temmuz 2022 18:35

Şalgam, “Petshopların odaları olmadığı için Kasaplar Odası’na bağlandı”

Kocaeli Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı İsmail Şalgam, petshopların Kasaplar Odası’na bağlanması konusuyla ilgili, “Petshopların odaları yok, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri’yle beraber olduğumuz için pethoplar da bizde” dedi.

Geçtiğimiz günlerde yayımlanan genelgeyle petshoplar, Kasaplar Odası’na bağlanmıştı. Yeni karara ülke genelinde petshoplar tarafından tepki gelmişti. Konuyla ilgili görüşünü aldığımız Kasaplar Odası Başkanı İsmail Şalgam; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri’yle beraber oldukları için, pethopların Kasaplar Odası’na bağlandığını söyledi.

“45-50 TANE PETSHOP İŞLETMESİ ÜYEMİZ VAR”

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Şalgam; “Hemen hemen 10 yıl oldu, Avrupa Birliği uyum yasalarında NACE kodu uygulanmaya başladı. Esnafların, NACE kodlarına göre esnaf odalarına üyeliği yapılıyor. NACE kodunda da; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri’yle çalışan en yakın kurum Kocaeli Kasaplar Odası’dır. Bizim adımız zaten değişti; Kocaeli kasaplar, celepler, besiciler, tavukçular, evcil hayvan bakım ticareti diye. Adı da değişti yani. Bizim de Kasaplar Odası’nda, 45-50 tane petshop işletmesi üyemiz var. Bir sorunları olduğunda da biz ilgileniyoruz onlarla

“PETSHOPLARIN ODALARI YOK"

Petshopların odaları yok. Onların odaları olmadığı için Kasaplar Odası’na bağlandı. Zaten onların kedi köpek satışı da engellendi. Şu anda sadece internet üzerinden kedi köpek satılıyorlar. Sadece kuş ve akvaryum balığı satıyorlar. Ayrıca kedi köpek maması, kuşyemi satılıyorlar. Yani petshoplar, tamamen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na, müdürlüklerine yakın olduklarından dolayı Kasaplar Odası’na bağlı. Biz de o odadayız; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri’yle çalışıyoruz devamlı. O yüzden bizim odadalar. Gıda, tarım ve hayvancılıkla beraber olduğumuz için pethoplar da bizde” ifadelerini kullandı.

Güncelleme: 27 Temmuz 2022 18:39
BENZER HABERLER
lastik iş sendikası
kaan uçar masaüstü
X