Saraylıdaki bina restorasyonu için en yüksek teklifi o firma verdi
Gölcük Saraylı Köy Merkezi’nde, anıt çınar ağacının karşısında ve Gölcük Belediyesi tarafından restore edilen binanın hemen yanında yer alan; 436 ada 1 parseldeki tescilli yapının restorasyonu için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale gerçekleştirildi.
SARAYLI KÖY MERKEZİ’NDEKİ TESCİLLİ TARİHİ BİNANIN RESTORASYONU İÇİN İHALE YAPILDI
Gölcük Saraylı Köy Merkezi’nde, anıt çınar ağacının karşısında ve Gölcük Belediyesi tarafından restore edilen binanın hemen yanında yer alan; 436 ada 1 parseldeki tescilli yapının restorasyonu için Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz tarafından ihale gerçekleştirildi.
İhalede sunulan teklifler şu şekilde oldu:
-Elit Burcu İnşaat: 5.603.232,00 TL
-SGN Mimarlık Mühendislik: 5.794.410,59 TL
-Öze Restorasyon: 5.844.532,48 TL
-Alican Sivri: 6.789.997,62 TL
İhale sonucunun, komisyon değerlendirmesinin ardından açıklanacağı bildirildi.
TARİHİ EVDE NELER YAPILACAK?
Restorasyon çalışmaları, Kentsel Sit Alanı içinde yer alan ve 2. grup tescilli olarak koruma altında bulunan kamu mülkiyetindeki iki katlı yapıyı kapsıyor. Saraylı Köyü meydanına cepheli ve geleneksel Türk evi plan tipolojisine sahip olan bu yapıda; Sonradan eklenen bölümler yıkılacak, Pencere, kapı, döşeme, tavan ve çatı gibi unsurlar (ön kapı ve zemin tavanı hariç) tamamen sökülerek aslına uygun biçimde yenilenecek,
Tüm duvarlara kıtıklı sıva yapılacak, Merdivenler yenilenecek, Ahşap elemanlara koruyucu müdahaleler uygulanacak, ayrıca temel güçlendirme çalışmaları gerçekleştirilecek.

Büyükakın'a teşekkür etti
Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer "Kocaeli’mizin, Gölcük’ümüzün tarihine ve kimliğine değer katan bu önemli projeye öncülük eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Tahir Büyükakın başta olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." İfadelerine yer verdi.