$ Dolar 45,0184 %0,01
€ Euro 52,7989 %0,03
£ Sterlin 60,8970 %0,08
Altın $4.690,81 %0,18
Gümüş 109,93 %0,61
Binlerce insanın evsiz kaldığı deprem sonrasında İzmitli kadınlar depremzedeler için uyku tulumu üretmeye başladı.
Tüm geliri depremzedelere bağışlanmak üzere planlanan Kocaelispor - Sakaryaspor maçının tarihinin netleşmemesi üzerine Kocaelispor cephesinden açıklama geldi. Açıklamada, ülkede ikinci bir emre kadar sportif faaliyetlerin durdurulmasından dolayı TFF tarafından maç saatine dair kulübe cevap verilmediği belirtildi.
Koordinasyon görevi için Hatay’ın Defne ilçesine giden Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, belediye personeli, iş makineleri ve gönüllülerden oluşan grup 7/24 çalışmalarına devam ediyor.
Kocaeli'de sevdiği kız ile evliliğine engel olduğu iddiasıyla gurbetçi iş adamını 10 bıçak darbesiyle öldüren Fıras S. ve beraberindeki 2 sanık hakkında mütalaa verildi. Gözyaşları içinde savunma yapan Fıras S.'nin sevgilisi tutuklu sanık Ceren İ., "Ben cinayet işlemedim, böyle bir şeye iştirak etmedim. Ceza almak istemiyorum" dedi. Cumhuriyet savcısı, Fıras S.'nin "Tasarlayarak kasten adam öldürme" suçundan müebbet hapis, sevgilisi Ceren İ.'nin ise yardım etme suçundan 15 yıldan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.
Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük depremin ardından afet bölgelerinde görevlendirilen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 82 kişiyi enkazdan kurtardı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, "Bu enkazların altına girmek ayrı bir cesaret ve fedakarlık istiyor. Hepsinin alnından öpüyorum, iyi ki varlar" dedi.
Kocaelispor, Yeni Malatyaspor’dan Cengizhan Akgün’ü sezon sonuna kadar kiralık olarak kadrosuna kattı
İYİ Parti Kocaeli eski İl Yöneticisi Salih Işık, deprem sonrası afet bölgesindeki yerel halkı boşaltmadan çözümler bulunması gerektiğini aksi takdirde bölgenin Suriyeliler tarafından işgal edilebileceğini söyledi.
17 Ağustos 1999 felaketini yaşayan Kocaeli'de depremzedeler için kapılar ardına kadar açıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde bulunan Kocaeli Üniversitesi Kartepe Öğrenci Yurdu'nda ağırlanan depremzedeler yaşadıkları zor saatleri anlatıp, sunulan imkanlar dolayısıyla devlete ve Kocaelililere teşekkür etti.
Büyükşehir’in alt yapısını hazırladığı Hatay Defne’deki çadır kentte AFAD ve Kızılay çadırlarının kurulumu devam ediyor
Hatay'ın Defne ilçesinde çalışmalarını sürdüren Derince Belediyesi ekipleri, ihtiyaç duyulan her noktada depremzede vatandaşların yanında olmaya devam ediyor
Kahramanmaraş’ta görevlendirilmesi sonrası hızlıca bölgeye giden ve 8’nci günü geride bırakan Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Çağlayan Köyü’nde 150 haneyi ziyaret etti, yardım malzemelerini bıraktı
Kocaeli'de terör örgütü PKK/KCK'nın propagandasını yaptığı tespit edilen 7 şüpheli, eş zamanlı operasyonla yakalandı.
Kocaeli'de "halkı, kin ve düşmanlığa tahrik edici" söylemlerde bulunan FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in akrabası tutuklandı.
Derince Belediyesi Vefa Hattı ekipleri, Hatay'ın Defne ilçesinde kurduğu aşevinde depremzedelere sıcak yemek ikram ediyor.
Hatay’da depremin 9. gününde Büyükşehir ekiplerinin enkazdan 2 kişiyi sağ çıkardığı anlara şahitlik eden Başkan Büyükakın, ‘’Ekibimle gurur duyuyorum’’ dedi
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 2 büyük depremde, 10 ilde yıkılan binaların ortak özelliği inşa ediliş tarihleri oldu.
Çayırova Belediyesi'nin ihtiyaç sahibi vatandaşların kıyafet ihtiyacını karşılamak için hizmete aldığı Sevince Mağazası, Çayırova’ya gelen depremzede ailelere kapılarını açtı.
Kocaeli'den Kahramanmaraş'a giden Beşir Derneği Doğu Marmara Bölge Müdürü Metin Doruklu, arama kurtarma çalışmaları sırasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.
Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde büyük hasar gören Hatay’da dezenfeksiyon çalışmaları Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer koordinesinde aralıksız sürüyor.
Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde bulunan Halk Eğitim Merkezi'nde görevli öğretmenler, yüzyılın felaketinde depremzedelerin yaralarına merhem olabilmek için battaniye ve kışlık kıyafet dikiyor. İlçede yaşayan bazı genç kızlar ise çeyizlerinde bulunan ürünleri hiç tereddüt etmeden depremzedelere bağışladı.
Depremlerin travma oluşturma açısından çocukları, hamile kadınları, sevdiklerini kaybetmiş bireyleri ve ruhsal hastalıkları olan kişileri etkilediğini belirten Dr. Mert Akcanbaş, depremi yaşayan insanlarla konuşurken bazı söylemlerden uzak durulması gerektiğine dikkat çekiyor. Depremi yaşayan insanlara yaklaşımın öneminden bahseden Dr. Mert Akcanbaş, eleştirel ve suçlayıcı söylemlerden uzak durulmasını, ‘Zaman her şeyin ilacı’, ‘Dua et sen hayattasın’, ‘Senden beter durumda olanları düşün’ şeklindeki konuşmalardan kaçınılması gerektiğini söyledi.
Deprem felaketinin yaşandığı bölgelerde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından kemirgen mücadelesi ve dezenfeksiyon çalışmaları yapılıyor
Asrın felaketi sonrasında hamile olduğu için Hatay’dan yakınlarının yanına Körfez’e gelen Bekir ve Kübra Koluş çiftinin bebekleri dünyaya gözünü açtı. İsmi ise ‘Umut’ oldu
Türkiye’yi yasa boğan büyük depremlerin 10. gününde Kahramanmaraş’ta 222. saat sonra 42 yaşındaki Meryem İmamoğlu, İnegöl Belediyesi arama kurtarma ekiplerince sağ olarak çıkarıldı.
Antakya'da depremin üzerinden 209 saat sonra enkaz altından çıkarılan Fatma'nın ambulansa götürüldüğü o kare sembol oldu. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'ın da yer aldığı sembol fotoğraf depremin unutulmaz görüntüleri arasına girdi.
Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğündeki depremde enkazın altında kalan Adıyamanlı genç, molozların arasında kendi videosunu çekti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısına katılan kamu görevlileri olarak depremzedeler için AFAD'a toplamda 136 milyon 589 bin lira bağışta bulunacaklarını söyledi.
Prefabrik yapı ve konteynerlerin, depremden etkilenen 10 ilde afetzedeler ile ilgili kurum ve kuruluşlara tesliminde KDV oranı yıl sonuna kadar yüzde 18'den yüzde 1'e düşürüldü
Asrın felaketinin yaşandığı deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmaları yürüten maden işçileri, bir binanın enkazında buldukları 15 milyon liralık ziynet eşyaları tek kuruşuna bile dokunmadan kolluk kuvvetlerine teslim etti.
Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, Ali Sarı depremzedeler için yardım kampanyası düzenlediği sırada Hicret Vakfı üyelerine ücretsiz ekmek verdiği iddialarına cevap verdi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin adını kullanarak r sosyal medya hesapları ve whatsapp üzerinden Kocaeli'ye gelen depremzedeler için 10 bin TL nakdi yardım yapılacağı yalanına Büyükşehir'den uyarı nitelikli bir açıklama geldi.
Hatay’ın Antakya ilçesinde deprem afetinin 209. saatinde enkaz altından çıkarılan Fatma şahadet parmağını kaldırarak kelime-i şehadet getirdi. Asrın felaketinin 9. günde kurtarılan Fatma’nın sağ olarak kurtuluşu umutları yeşertirken sevinçle karşılandı.
AFAD Merkezinde gerçekleştirilen Kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Can kaybının 35 bin 418'e ulaştığını bildiren Erdoğan, deprem bölgesindeki enkazlardan son vatadaşın da çıkana kadar çalışmaların devam edeceğini duyurdu. Depremzedelere 100 bin tl yardım yapıalcağını belirten Erdoğan, "Kaybedecek tek bir dakikamız bile olmadığının bilinciyle hasar tespiti biten her yerde derhal inşa çalışmasına geçeceğiz." diye konuştu.
Hatay’ın Antakya ilçesinde deprem afetinin 208. saatinde enkaz altında baba ile kızına sağ olarak ulaşıldı. Umudun adı olan baba ile kızın sağlıklı olduğu görülürken ekiplerin kurtarma çalışmaları devam ediyor.
Deprem felaketinin ardından afet bölgesine giderek çalışmalar yapan İzmit Belediye Başkanı Fatma kaplan Hürriyet İzmit’e döndü. Hürriyet vatandaşlara çağrı yaparak;” Halkımıza çok ciddi bir çağrımız var yaşanılan çok ciddi bir felaket bu felaketin yaralarını kapatmak öyle kolay değil hele bir hafta da hiç mümkün değil. Bu süreç uzun sürecek bu yardım dayanışması da devam etmek zorunda. O yüzden bu yardımın gönülden daha uzun süre devam etmesini halkımızdan rica ediyoruz. “ dedi.
Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin yaralarını sarmak için tüm imkanlarını seferber eden Darıca Belediyesi, bölgede en büyük ihtiyaç olan mobil tuvaletlerin üretimine başladı.
Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 10 ilde yıkıma sebep olan 2 depremin ardından Kocaelili vatandaşlar meydana gelebilecek olası bir deprem sonrası toplanma alanlarını merak etmeye başladı.
Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat:- "Deprem bölgesinde afetten etkilenen 1000 aileden birer kişiye Türk Hava Yolları ve iştirak şirketlerinde iş imkanı sunacağız. Her yıl ihtiyacımıza binaen istihdam ettiğimiz çalışma arkadaşlarımızı, bu bölgelerden başvuran vatandaşlarımıza öncelik vererek istihdam edeceğiz"
Kahramanmaraş merkezli şiddetli deprem nedeniyle eğitimde alınan önlemlerle ilgili konuşan Bakan Özer, "Depremden etkilenen 10 ilde çadır merkezleri, yurtlar, konteyner merkezleri gibi konaklama alanlarını taşımalı eğitim kapsamına aldık" dedi. Bakan Özer, ayrıca "10 ilde liselerde 1 milyon 29 bin öğrencimiz var. Bu öğrenciler için 71 ilde 1 milyon 279 bin öğrenci kapasitesi oluşturduk. Şu ana kadar bu kapsamda 3 bin 681 öğrenci nakillerini diğer illere aldırdı. dedi.
Devletin zirvesi ve siyasetin önemli isimleri, vefat eden eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın cenaze törenindeydi. Törende dikkat çeken anlar yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tokalaşma sırasında CHP Lideri Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı İmamoğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu'nu atladığı görüldü.
Kocaeli'de sermaye yatırılması karşılığında hediye para kazandırma vaadiyle 3 kişiyi 350 bin lira dolandıran şahıs, polis ekipleri tarafından yakalandı.
Depremde enkaz altından vatandaşları çıkarırken kurtarma ekiplerinin 'Allahu Ekber' demesini eleştirdi. Kılıç, örgüt propagandası olduğu iddiasıyla pes dedirtti. Kılıç, canlı yayında "İslam'ı bir ideolojik harekete çevirenlerin sloganı, dini bir sözden siyasi bir söze çevrildi Allahu Ekber sözü. Orada bu sloganı atanlar örgüt propagandası yapıyor” ifadelerini kullandı.