$ Dolar 45,1785 %-0,01
€ Euro 53,1633 %0,21
£ Sterlin 61,6704 %0,24
Altın $4.590,78 %-0,68
Gümüş 108,30 %1,10
Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Kocaeli Terminali’nde otobüslerin doluluk oranı yüzde yüze yaklaştı. Firma yetkilileri ilave sefere gerek duyulmadığı, fakat talebe göre ilave seferlerin hazır olduğunu ifade etti.
Adalet Bakanlığınca, Kurban Bayramı dolayısıyla 11-15 Temmuz tarihlerinde cezaevlerinde açık görüş yapılmasına ilişkin genelge yayımlandı.
Kartepe Belediyesi 9 günlük Kurban Bayramı tatili hazırlıklarını önceden tamamladı. İlçe genelinde Kurban Bayramı süresince belediye ekipleri görevleri başında olacak ve Kartepelilerin rahat ve huzurlu bir bayram geçirmeleri sağlanacak.
Büyükşehir’in Olimpiyat Şampiyonu Hüseyin Özkan onuruna düzenlediği Uluslararası Judo Turnuvası tamamlandı
Körfez Belediyesi, alt ve üstyapısı yenilenen Ağadere Caddesi’nin ışıklandırmasını da yeniledi. Esnaf, ortaya çıkan görüntü dolayısıyla Başkan Söğüt’e teşekkür etti
Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte brent petrol fiyatlarında dalgalanma sürerken, benzin ve motorin fiyatları da indirim ve zam haberleriyle değişkenlik gösteriyor. Son dönemde zam haberleriyle araç sahiplerinin keyfini kaçıran motorine bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 2 lira 10 kuruş indirim gelmesi bekleniyor.
Gölcük Belediyesi Rahvan At Yarışı Tesisleri altında bulunan enkaz döküm alanında yapımı büyük oranda tamamlanan Millet Bahçesi’nin, Eylül ayında kullanıma açılması planlanıyor.
Asri, Bağçeşme ve Kent mezarlıklarına gidecek vatandaşların ulaşımları için arife, bayramın birinci ve ikinci günü ücretsiz servis sağlanıyor.
Kurban Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayan Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, tüm ilçe halkını Kent Bayramlaşmasına davet etti
Kartepe Belediyesi Kurban Bayramı’nda düzenlenecek etkinliklerle Kartepeli çocuklar bayramın neşesini 3 gün boyunca yaşayacak.
Derince Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü'nün düzenlediği Yaz Kur'an Kursları Futbol Turnuvası'nda yaşanan heyecana Başkan Aygün de ortak oldu
Büyükşehir Kağıtspor’un başarılı atıcıları kürsünün en üst basamağında
Gölcük Belediyesi tarafından 5 bin m2 alanda yapımı hızla süren Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi, kısa sürede tamamlanacak.
Gölcük Belediyesi, sosyal faaliyetlerde kullanmak amacıyla 40 dönümlük alana ektiği buğdaydan 20 tonluk hasat gerçekleştirdi.
35 yıllık eğitim geçmişi olan ve kentimize geçtiğimiz yıl yerleşen gelen Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi’nin 2021-2022 Mezuniyet Töreni binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti. Bu yıl binden fazla mezun veren KOSTÜ’ nün önümüzdeki üç sene içinde öğrenci kapasitesini 10 bine çıkarılacağı öğrenildi.
Kocaeli Artvin Batum Havalisi Federasyonu Kadın Kolları Başkanı Perihan Altun Dede ve yönetimi, temsil ettikleri federasyonunu en iyi şekilde temsil etmek için çalışıyorlar.
Körfez’de gerçekleştirdiği etkinliklerle adından söz ettiren; kadınlara yönelik önemli organizasyonlara imza atan, Körfez Esentepe Mahallesi’nde bulunan kıl çadırda kadınları örgütleyerek haftada iki gün bir araya getiren Esra Söğüt; önemli bir projeyi hayata geçirdi.
Makina Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi Başkanı Mehmet Ali Elma, gerçekleştirdiği basın açıklamasında, bayram tatili süresince yaşanabilecek kazaların önlenmesine yönelik açıklamalarda bulundu.
Kocaeli Vizyoner İş İnsanları Derneği (KOVİAD) Başkanı Harun Reşit Kocagöz, Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (KASKF) Başkanı Murat Aydın’a tebrik ziyaretinde bulundu.
Kocaeli Valiliği, Kurban Bayramı’nda vatandaşların huzur ve güvenliğini korumak için alınacak tedbirleri açıkladı.
AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, KSO ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda iş dünyası temsilcileri ile buluştu, AB-Türkiye ekonomik ilişkilerini konuştu.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Büyükşehir’in yaz etkinlikleri kapsamında ünlü popçu Murat Dalkılıç’ın konseri öncesi Derinceliler’le buluştu.
Bizimköy Engelliler Üretim Merkezi’ni ziyaret eden AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, incelemelerde bulundu, merkezdeki üretim hakkında bilgi aldı.
Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, asgari ücrete yapılan artış sonrasında, Körfez’in belediye işçilerine bayram öncesi çifte müjde verdi!
Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, yeni bir spor ve yaşam alanına dönüştürülen Sırasöğütler Deresi’nde yapılan çalışmaları inceledi.
Başiskele Belediyesi, Kurban Bayramına sayılı günler kala ilçenin dört köşesini dip bucak temizlemek için çalışmalara başladı.
Kurban Bayramı’na sayılı günler kala vatandaşlar bayramdaki hava koşullarını öğrenmek için araştırmalara başladı. Meteoroloji'den yapılan son açıklamaya göre, yurdun büyük bölümünde sıcak hava etkili olması beklenirken, Marmara'da sıcak havanın yanı sıra yağış bekleniyor.
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) aracılığıyla geçen yıl pandemiden olumsuz etkilenen mikro ve küçük işletmelere yönelik ilk fazı mayıs ayını, ikinci fazı da haziran-eylül dönemini kapsayan Hızlı Destek Programı başlatılmıştı.
Son dönemde corona virüsü salgını başta Türkiye olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde adeta hortlarken, bilim insanları Covid-19'un en çok mutasyona uğrayan türü olan Omicron varyantının BA.4 ve BA.5 varyantları ile ilgili uyarıda bulundu. Uzmanlar, bazı semptomlara dikkat edilmesi gerektiğini dile getirdi.
Kocaeli Kuyumcular Derneği, Kurban bayramı öncesi çalışma saatlerine yeni düzenleme getirdi.
Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut’u ağırlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, "Kocaeli’nin ihracat anlamında ana hedefinde ilk sırada Avrupa var. 2021 yılı itibariyle Türkiye’de araç üretiminin yüzde 38,9’u Kocaeli’den karşılanmaktadır. Dünyanın marka firmaları Kocaeli’de üretim yapmakta ve şehrimizden dünyaya açılmaktadır" dedi.
Almanya Türkiye’nin de aralarında olduğu birçok ülkeden işçi alarak binlerce kişiyi istihdam etmesi bekleniyor. Ülkede konaklama ve gastronomi sektörlerinde çalışacak personel aranıyor. Maaşlar ise 4 bin ile 7 bin euro arasında değişiyor.
CovId-19 vaka sayıları geçen haftaya göre 2, iki hafta öncesine göre 5 kat arttı. Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Prof. Dr. Ahmet Saltık ve Uzm. Dr. Özkan Akyol, “Bayramlaşmayla beraber sayı daha da artabilir. Önlem alınmalı” dedi.
Başkan Büyükakın, “Büyükşehir’de halkımızın öneri ve taleplerine karşı duyarsızlık ve umursamamazlık gibi bir durum asla söz konusu olamaz” dedi
650 çocuğu sünnet ettiren Çayırova Belediyesi, geleneksel sünnet şöleni düzenledi.
Döviz kurundaki hareketlilik altın fiyatlarında hareketliliğe neden olurken vatandaşlar anlık ve güncel altın fiyatlarını yakından takip ediyor. Dün doların 17 TL’nin üzerine çıkması gram ve çeyrek altında yükselişlere neden olmuştu. 6 Temmuz 2022 Çarşamba günü, yani haftanın üçüncü iş gününde hem vatandaşlar hem de yatırımcılar ‘Altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Altın bugün ne kadar?' diye merak ediyor.
Başkan Büyükakın, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut’u konuk etti
Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde ailesiyle birlikte hayvancılık yapan 17 yaşındaki lise öğrencisi, koyunlarını güttüğü tepelerde ders çalışarak üniversite sınavına hazırlanıyor.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK)'nun kararı sonrası düşüşe geçen dolar kuru, dün ilk defa 17 TL’nin üzerine çıktı. Vatandaşlar ise ‘6 Temmuz 2022 Çarşamba dolar ve euro ne kadar oldu?’ sorusunu araştırmaya başladı.
Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz veda ziyaretleri kapsamında Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün konuğu oldu
Kartepe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, üst yapı ve asfalt çalışmalarına aralıksız devam ediyor.
Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, ilçeyi basketbol branşında başarıyla temsil eden Yenikent Spor Kulübü sporcularını tebrik etti