$ Dolar 45,1637 %0,00
€ Euro 52,9503 %-0,11
£ Sterlin 61,3637 %-0,18
Altın $4.613,72 %-0,18
Gümüş 109,37 %2,16
Çayırova Belediyesi'nin haziran ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.
İçişleri Bakanlığı, otoyollarda otomobillerin hız sınırlarının yükseltildiğini duyurdu. 1 Temmuz'da başlayacak uygulamayla hız sınırlarında 10-20 kilometreye kadar artış yapılacak. Edirne'den Şanlıurfa'ya kadar uzanan otoyollarda 130kilometre/saate, Kuzey Marmara, İstanbul-İzmir, Ankara-Niğde otoyollarında ise 140 kilometre/saate çıkarılacak.
Kocaeli'de jandarma ekipleri "Bir Ders de Jandarmayla" projesi çerçevesinde okulları ziyaret ederek, öğrencilerle bir araya geldi.
Körfez Belediyesi Çocuk Korosu tarafından, Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nde konser düzenlendi. Minikler, birbirinden güzel şarkılarla dinleyenlerin beğenisini kazandı.
Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri kapsamında Derince’de düzenlenen programda kursiyerler yıl boyunca hazırladıkları el emeği göz nuru eserleri sergileme imkanı buldu.
“Güzel Şehrim Kocaeli Projesi” kapsamında hayata geçirilen resim uygulamaları bu kez, Başiskele Sanayi Köprüsünün ayaklarına uygulandı.
İzmit Tepeköy Mahallesinde bulunan Kocaeli Yerleşkesinde Anasınıfı, İlkokul, Ortaokul, Anadolu Lisesi ve Fen Lisesinden oluşan 60 dersliği ve öğrencilerinin çok yönlü gelişimini destekleyen, çeşitli aktivite alanları bulunan, 15 bin m2 kapalı alana sahip Özel Kocaeli Bilnet Okullarından büyüklere taş çıkartan tiyatro resitali sergilendi
Büyükşehir iştiraklerinden Sekapark A.Ş., TABİP projesinin ardından organik tarıma geçiş sürecini başlattı
14. Altın Kemer Yağlı Güreşleri heyecanı başlıyor. Cuma namazı sonrası düzenlenecek kortejde başpehlivanlar Cumhuriyet Bulvarı'nda yürüyecek.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Bulvarını çiçeklendirmeye devam ediyor. Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığınca yaz ayının gelmesiyle birlikte bulvar boyunca uygun alanlara çiçek ekimi gerçekleştiriliyor.
Gebze Belediyesi'nin haziran ayı meclisinin 1. oturumu yapıldı
Oluşabilecek su baskınlarının önüne geçmeyi hedefleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Dilovası İstiklal Caddesi’nde yağmursuyu altyapı hattı inşasına başladı.
Kocaeli'de iki bina arasında mahsur kalan yavru kediyi itfaiye ekipleri kurtardı.
Siyaset camiasının yakından tanıdığı emekli eğitimci Zekai Kahyaoğlu’nun yaşlılığa bağlı sebepler nedeniyle bir süredir tedavi gören babası Tahir Kahyaoğlu, vefat etti İYİ Partili ve emekli eğitimci Zekai Kahyaoğlu’nun babası Tahir Kahyaoğlu, vefat etti.
Kartepe Belediyesi Haziran Ayı olağan meclis toplantısı Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman başkanlığında yapıldı. Meclis toplantısında 6 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 23 dış temsilcilikteki büyükelçi merkeze alınırken, 25 dış temsilciliğe yeni büyükelçilerin atanmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Malezya nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Merve Sefa Kavakçı'nın merkeze alınması dikkat çekti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Türkiye genelinde “Gönül Seferberliği” adı altında başlatılan üye çalışmalarında adeta AK Kadın İzmit rüzgarı esiyor.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Bu apaçık gelişmelere rağmen birileri çıkıp bu rakamlara burun kıvırabiliyor. Hala 'AK Parti döneminde Türkiye’de fabrika açılmadı' diyebiliyor. Biz kendilerine üretim cahili dediğimizde alınıyor ama bunlar gerçekten sanayiden de üretimden de anlamıyor” dedi.
Kocaeli'de inşa ettiği modern yaşam alanlarına bir yenisini daha ekleyen Zeray İnşaat, yeni projesi Zeray Dora Hill’i düzenlediği basın toplantısıyla tanıttı. Üç tarafı 720 bin metrekare ormanla çevrili, deniz, göl ve orman manzaralı, neoklasik mimarisiyle 430 nitelikli bağımsız konuttan oluşan projenin 30 Mayıs 2024’te teslim edilmesi hedefleniyor.
Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, göreve geldiği ilk günden bu yana hemşehrileriyle istişarelerini sürdürerek ilçeyi ortak yönetim anlayışıyla yönetmeye devam ediyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, öğle yemeğini Kartepe’de faaliyet gösteren, Prometeon Tyre Group fabrikasında çalışan işçilerle birlikte yedi.
Üzerinde okul forması olan 18 yaşındaki çocuğa sigara satan şahıs hakkında Yargıtay 'sağlık için tehlikeli madde temin etme' suçunu işlediğine hükmederek emsal bir karara imza attı. Buna göre para kazanmak uğruna çocuklara tek sigara satanlar hapis cezası talebiyle yargılanacak.
Galata Kulesi Meydanı’nda eline plastik orak alan bir kişi tinerle kendini yaktı. Gencin alev topuna döndüğü o dehşet anları kameralara yansırken, vatandaşların yangın söndürme tüpüyle müdahale ettiği genç ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.
CHP Parti Meclisi Üyesi, Kocaeli Milletvekili, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Tahsin Tarhan, Türkiye İhracatçılar Meclisi ile İhracatçı Birliklerinin Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun hakkında TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmasında iktidarı ve TİM Başkanı İsmail Gülle’yi sert sözlerle eleştirdi.
Sakarya’nın Geyve ilçesinde esnaflık yapan ve erkek çocuğu olduğu takdirde deve kurban etme adağında bulunan şahıs, sözünü tuttu.
Kadınlara yönelik şiddetin önüne geçmeyi, kadınları bilinmeyenler hakkında bilgilendirerek farkındalık oluşturmayı, son yıllarda artan aile içi şiddet olaylarını engellemeyi ve kadınları bilinçlendirme amacıyla Vali Seddar Yavuz tarafından başlatılan ve Eşi Selda Yavuz koordinatörlüğünde yürütülen proje ile ‘KADES’, ‘KETEM’, ‘ŞÖNİM’, En İyi Narkotik Polisi Anne ve Aile İçerisindeki Huzur ve Hukuk konularında, Derince’deki muhtarların eşleri ve kadınlara yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün ve AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Deniz Mahallesi Kentsel Dönüşüm Ofisi’ni ziyaret ederek devam eden çalışmalarla ilgili bilgi aldı.
İstanbulspor ile yarın Kocaeli'de oynanacak play-off final maçının biletlerinin satışa çıkmasıyla birlikte Bandırmasporlu taraftarlar biletlere akın etti.
Engin Şen şefliğindeki Büyükşehir Oda Orkestrası’nın ilk konserinde salonu tamamen dolduran klasik müzik severler, dakikalarca ayakta alkışladı
Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, Bilkent Üniversitesi'nden toplumsal duyarlılık projesi gönüllüsü öğrencileri, örnek davranışlarından dolayı tebrik etti.
Terörle mücadelede yeni bir safhaya geçildiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'ye yeni harekat mesajı verdi.
Gezi Parkı olaylarına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, o dönem camide alkollü içki içenleri hatırlatarak "Bunlar sürtük" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu.
Derince Belediyesi’nin ilçedeki ilkokul birinci sınıf öğrencilerine yönelik ücretsiz olarak düzenlediği ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ projesi ile birlikte 2 bin 538 öğrenci havuzla buluşuyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, köprüde astıkları pankartı kaldırmaya çalışan polislere saldıran TİP'li 3 vekilin hukuk karşısında hesap vereceğini söyledi.
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz Türkiye Çevre Haftası ve 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kartepe Kent Meydanı’na diktiği çınar ağaçlarıyla kente yeşil alanlar kazandırıyor.
Balıkesir’de düzenlenen Yağlı Güreş Birliği Meclis Toplantısı’na katılan Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, yaptığı konuşmada meclis üyelerini 12 Haziran’da yapılacak Taşköprü Yağlı Güreşlerine davet etti.
Büyükşehir’in katkılarıyla düzenlenen alışveriş festivalinde, el emeği, göz nuru KO-MEK Sepeti ürünlerine büyük ilgi vardı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği kültür gezisine Derince, Körfez, Gebze, Çayırova, Darıca belediyeleri de destek verdi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Cemevleri Koordinatörü Mutlu Beyazgül’ün de eşlik ettiği 130 kişi tarihi ve kültürel gezide Urfa, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Bitlis, Muş, Erzurum şehirlerini gezdi. Gezi sonrası köy muhtarları ve Cemevleri başkanları, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’a teşekkür ziyaretinde bulundu.
Kartepe Belediyesi LGS sınavları öncesinde, Kartepeli gençlere yönelik motivasyon eğitimi düzenledi.
Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, düğün ve nikah cemiyetlerine katılarak vatandaşların mutluluğuna ortak oldu.
Büyükşehir Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından KOÜ Umuttepe Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi acil ve polikliniklerin ana girişi asfaltlandı