$ Dolar 45,1931 %0,03
€ Euro 52,9850 %-0,01
£ Sterlin 61,3362 %-0,12
Altın $4.579,65 %-0,74
Gümüş 108,03 %-1,29
Başiskele Belediyesi, emlak ve iş yeri çevre temizlik vergisinin ikinci taksit ödemelerinin 30 Kasım’da sona ereceğini duyurdu.
Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, altyapının ardından başlatılan asfalt ve parke taşı döşeme çalışmalarını yerinde inceledi ve personellere tatlı ikramında bulundu.
Kocaeli’nin İzmit ilçesinde bir lokantada meydana gelen baca yangınına müdahale eden itfaiye ekipleri caddeyi trafiğe kapatınca, öğrenciler ve vatandaşlar yangın sönene kadar durakta kaldı
Eyfel Kulesi önünde verdiği pozla alay konusu olan PSG'nin yıldızı Lionel Messi için sosyal medyada sıra dışı paylaşımlar yapıldı. Lionel Messi'ye Türkiye'nin dört bir yanı gezdirilirken ortaya eğlenceli fotoğraflar çıktı.
Başkan Büyükakın, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü vesilesiyle Bilişim Vadisi’nde düzenlenen Geleceğe Nefes Dünyaya Nefes programında gençlere seslendi
Kocaeli'nin en yüksek zirvelerinden Kartepe’ye mevsimin ilk karı düştü. Sezonun ilk karı havadan drone ile görüntülendi.
Özdilek AVM’leri ve hipermarketlerinden alışveriş yapacak olan misafirleri Kasım ayı boyunca özel sürpriz indirimler bekliyor.
Türkiye’de eş zamanlı olarak düzenlenen 84 milyon fidanın toprakla buluştuğu 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Bayramı’nda, Körfez’de de 3 bin meşe ve 2 bin akasya fidanı toprakla buluştu.
Gebze’de çok geniş bir kesim tarafından tanınan ve sevilen bir isim olan Fikret Kaya yakalandığı koronavirüs salgınına yenilerek yaşama veda etti
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Kutoğlu ve ekibi, geliştirdiği yazılımla Türkiye'nin tamamını veya herhangi bir noktasındaki azot dioksit seviyesini görüntüleyebiliyor.
Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde Keban Baraj gölünde balıkçılık yapan 2 farklı balıkçının ağına son 15 günde 2 defa Sibirya Mersin balığı takıldı. Uzmanlar, Türkiye iç sularına nasıl geldiği bilinmeyen balığın etinin en fazla 500 liraya, havyarının ise kilosuna göre 20 milyon liraya kadar alıcı bulduğunu bildirdi.
Başkan Büyükakın, Kocaeli’ndeki Cem Evleri Dernek Başkanlarını makamında konuk etti
Hafta başında yapılan Kabine Toplantısı'nın ardından değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sağlık Bakanlığına 40 bin yeni personel alınacağını bildirdi. 40 bin sağlık personeli atamaları için başvuru tarihleri duyuruldu. İşte, o detaylar
Kocaeli'de 2015 yılında kendisine 15 yıl boyunca ağır şiddet uygulayan eşini piknik tüpü ve bıçakla öldüren Damla Kutulu, meşru müdafaa koşulları neticesinde beraat etmişti. Yargıtay'ın bozma ilamı neticesinde Damla Kutulu’nun yargılanmasına tekrar başlandı. Duruşmada dinlenen çiftin kızı, babasının annesini sürekli dövdüğünü, olayın da bu sebeple meydana geldiğini dile getirdi.
Gölcük Yukarı Ulaşlı’daki tarihi Osmanlı hamamı için hazırlanacak restorasyon projesi kapsamında süren arkeolojik kazı çalışmaları tamamlanıyor.
Gebze Teknik Üniversitesi’ni ziyaret eden Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, burada çeşitli temaslarda bulundu. İlk olarak Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Muhammed Hasan Aslan ile bir araya gelen Başkan Aygün, ardından Derince Belediyesi’nin desteklediği öğrencilerden oluşan Rower Takımı ve Kuzgun İHA takımları ile buluştu
Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, Kocaeli Doğa ve Hayvan Dostları Derneği üyeleri ile birlikte yapımı devam eden Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Tedavi Merkezi’nde ki çalışmaları yerinde inceledi.
İzmit Belediyespor güreş takımında yetişerek ve birçok müsabakada dereceler alan Duman kardeşler ile “daralmaya gidiyoruz” diyerek yollarını ayırdı.
Büyükşehir tarafından Gökçeören Köyü-Çeribaşı Topallar arasında asfalt serimi, Sapakpınar-Zeytinburnu-Gedikli köyleri arasındaki beton yolda da v kanal yapıldı
Büyükşehir Zabıta ekiplerinin bildirmesiyle Bekirdere Üçyol mevkiinde meydana gelen kaldırım çökmesine Fen İşleri ekipleri kısa sürede müdahale etti
Milliyetçi Hareket Partisi'nin kadın milletvekilleri, şehit ağabeyine küfür eden İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan'a tepki gösterdi.
Kocaeli’nin Gebze ilçesinde 4 kişinin hayatını kaybettiği, 18 kişinin de yaralandığı öğrenci servisinde yaralanan ve hastanede tedavisine devam edilen Taylan Elmas, kaza öncesinde servis şoförünün rampa aşağıya inerken çok süratli olduğunu söyledi.
Takipçilerinin büyük bir heyecanla beklediği Kocaeli Rallisi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin destekleri ile 38. kez Spor Kenti Kocaeli’nde düzenlenecek
Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, 2021'de mazot ve gübre desteği de dahil olmak üzere dekar başına; buğday, arpa çavdar, yulaf ve tritikale için 42 TL destekleme ödemesi yapılacak. 2022'de yapılacak gübre desteği ise buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale için dekar başına 32 TL'ye düşecek
Kocaeli'de beraber alkol aldığı arkadaşını öldüren zanlının cinayetten önce sosyal medya hesabından, "Ben büyük bir cinayet işleyeceğim, bütün dünya duyacak" paylaşımında bulunduğu ortaya çıktı.Olay, 20 Haziran'da Kocaeli’nin Körfez ilçesi Yavuz Sultan Selim Mahallesi Nasuh Sokak'ta bulunan bir evde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, birlikte alkol alan yabancı uyruklu şahıslar Hasan Arafa (26) ve arkadaşı Maher A. arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesinin ardından şahıslar bıçaklarla birbirlerinin üstüne saldırdı. Saldırı neticesinde Hasan Arafa yaralanırken, Maher A. ise olay yerinden kaçtı. Vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarıyla olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, yaralıyı ambulansa alarak hastaneye kaldırdı. Arafa, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Polis ekipleri ise olaya karıştığı tespit edilen Maher A., Zekeriye N. ve Velid A.’yı gözaltına aldı. İfadeleri alınan 3 şahıs, adliyeye sevk edildi. Adliyedeki işlemlerinin ardından 3 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi."Hasan'ı kaç defa bıçakladığımı hatırlamıyorum""Kasten öldürme" suçundan yargılanan 3 sanık, Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesinde ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya tutuklu sanıklar, avukatları ve tanıklar katıldı. Savunmasında, olay günü Hasan Arafa'nın evinde alkol aldıklarını söyleyen Maher A., "4-5 gündür uykusuz kalmıştık. Hasan'la arka bahçeye çıktık, orada Hasan bıçak çıkarıp üzerime saldırdı ve beni bıçakladı. Ben de kendimi korumak için onu bıçakladım. Hasan'ı kaç defa bıçakladığımı hatırlamıyorum, alkolün etkisindeydim. Hasan'ı yaklaşık 2 yıldır tanıyorum, aramızda husumet de yoktu. Hasan'ın neden bana saldırdığını bilmiyorum, biz onunla dosttuk. Bu bıçaklanma olayı olduğunda yanımızda kimse yoktu." dedi."Ben büyük bir cinayet işleyeceğim"Mahkeme başkanı sanığa, olaydan önce sosyal medyada paylaştığı, "Ben büyük bir cinayet işleyeceğim, bütün dünya duyacak" paylaşımını da sordu. Bunun üzerine sanık, "Benim paylaşımların çoğunda böyle yazılar var." diye konuştu."Hasan’ın bağırma sesini duydum"Velid’in çağırması üzerine Hasan’ın evine gittiğini söyleyen Zekeriye N. ise "Saat 16.00’da Hasan’ın evine gittim ancak Velid’in işi çıktığı için o evden ayrıldı, daha sonra Maher geldi. Hasan ben ve Maher üçümüz alkol içtik. Alkol bitince Maher ve Hasan beraber alkol almak için evden çıktılar. Kapıdan çıkmalarından 10 saniye sonra Hasan’ın bağırma sesini duydum. Dışarı çıktığımda Hasan’ın bıçaklandığını, Maher’in ise elinde bıçakla kaçtığını gördüm. Ben Türkçe bilmediğim için Velid’i aradım. Daha sonra komşular gelerek ambulansa haber verdi." şeklinde konuştu.2 sanık tahliye olduMahkeme heyeti, sanıkların ve tanıkların ifadelerinin ardından Zekeriye N. ve Velid A.’nın tahliyesine karar verirken, Maher A.’nın ise tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma delillerin toplanması için ertelendi.
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 83. yıl dönümü sebebiyle KSO’da anma töreni düzenlendi
Büyükşehir Belediyesi, başkan Tahir Büyükakın ve belediye bürokratlarının isimlerini kullanarak yardım ve bağış talebinde bulunan dolandırıcılara karşı vatandaşları uyardı
Para piyasaları uzmanı ve Sinerium Token kurucu ortağı Ayhan Yeniçeri, “Türkiye’de kripto para piyasasının büyüklüğünün 1 milyar doları aştığını ifade etti.
Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 83. Yıldönümünde özlem ve saygıyla anıldı.
Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde bulunan geri dönüşüm fabrikasında çıkan yangına müdahale sürüyor. Dumanların gökyüzünü kapladığı yangın, drone ile havadan da görüntülendi.
Kocaeli İl Müftülüğü tarafından Atatürk’ün 83. ö yıldönümü nedeniyle Yeni Cuma camiinde mevlit okutulurken, Büyükşehir yemek ikramında bulundu
Gaziantep Dernekler Federasyonu düzenlenen tanıtım günleri kapsamında Gaziantep lezzetleri Kocaeliler ile buluştU
Gebze Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kahvaltı ürünleri satışı yapan dükkanlarda denetim yaptı.
Kocaelispor Başkanı Engin Koyun, gol krallığı yarışında ilk sırada yer alan Dino ile ilgili itirafta bulunarak, "Mustafa Hocamız Dino’nun transferinde çok ısrar etti. Ben de Dino’nun 7 aydır oynamadığını başka bir isimle görüşsek daha iyi olabileceğini söyledim. Bunun üzerine hocamız, 'Ben ısrarla Dino’yu istiyorum. Sana söz veriyorum, Dino iyi çıkmazsa parasını kulübe ben ödeyeceğim' dedi. Biz de hocamızın vermiş olduğu cesaret, destek ve istekten dolayı da Dino’yu transfer ettik" dedi.
Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde 34 metre uzunluğunda demir boru yüklü tır beton bariyerlere çarptı, sürücü ise araçtan fırlayıp dereye uçtu.
Gölcük Hamidiye’de her yıl geleneksel olarak yapılan “Kestane Festivali” 22. yılında yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, bağımsızlığımızın mimarı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk; aramızdan ayrılışının 83. yıl dönümünde, Gölcük Anıtpark'ta düzenlenen çelenk sunma töreniyle bir kez daha özlemle anıldı
İzmit Tepeköy Mahallesi İnebolu sokakta bulunan bin 400 öğrenci kapasiteli BİLNET Okulları Kocaeli Yerleşkesinde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bütün yurtta olduğu gibi 10 Kasım ölüm yıldönümünde büyük bir saygı ve özlemle anıldı.
Büyükşehir, Atatürk’ü anma etkinlikleri kapsamında şehrin 4 ayrı merkezinde 183 Atatürk çiçeğinin yer aldığı fotoğraf alanı oluşturdu. Otobüs ve tramvay seferleri saat 09.05’te saygı duruşuna geçti
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), eylül ayı işsizlik rakamlarını açıkladı. Buna göre, Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı eylülde bir önceki aya göre 70 bin kişi azalarak 3 milyon 794 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 0,3 puanlık azalış ile yüzde 11,5 seviyesinde gerçekleşti
Kocaeli'de Mustafa Kemal Atatürk’ün 83. yıl dönümünde saatler 09.05’i gösterdiğinde vatandaşlar siren sesini duyunca işlerini bırakıp saygı duruşunda bulundu.
Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü münasebetiyle Kartepe Belediyesi İmar ve Şehircilikten Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Bali Holat, Plan ve Proje Müdürü Ferda Özparlak Şahin ve Şehir Plancısı Alper Esenkaya’yı makamında ağırladı.