$ Dolar 45,2968 %0,24
€ Euro 53,4763 %0,56
£ Sterlin 61,8659 %0,59
Altın $4.714,76 %0,63
Gümüş 117,16 %2,71
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Arefe Günü açıkladığı vergi indirim kararının pozitif yankıları çığ gibi büyüyor. Perakendeden turizme yolcu taşımacılığından eğlence alanlarına kadar pek çok sektör koluna rahat bir nefes aldıran vergi indirimleri, hem zorda olan esnafa nefes olacak hem de ciroları artıracak.
Büyükşehir Belediyesinin KOBİS adını verdiği, kentin pek çok noktasına yerleştirdiği bisiklet kiralama istasyonlarına benzer bir uygulamayı İzmit’e getirmek isteyen İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in “Martı” adını verdiği Kiralık scooterlar uçtu.
Gökmen Hasançebi SEDAŞ İl Müdürü oldu SEDAŞ bünyesinde Şebeke Grup Müdürü olarak görev yapan Gökmen Hasançebi SEDAŞ’ın Kocaeli İl Müdürü oldu.
Her yıl düzenlenen Kocaeli Milli Kuruluşlar Birliği Geleneksel Bayramlaşması bugün Sabri Yalım Parkı’nda sosyal mesafe kurallarına ve temizlik tedbirlerine uygun olarak gerçekleştirildi.
Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, Kurban Bayramı dolayısıyla Başiskele'de düzenlenen programlara katıldı.
Körfez İlçe Tuğrul Caddesi'nde hizmet veren Anadolu Semaver Çayevi'nin Sahibi Zeki Bingöl örnek bir davranışta bulundu; şehit ailelerinin yakınlarına; gazilere ve kitap okuyan öğrencilere çayı ücretsiz yaptı.
AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, video konferans yoluyla yüzlerce teşkilat mensubuyla buluştukları bayramlaşma programında gündemle ilgili önemli mesajlar verdi.
İzmit Böğürgen Muhtarı İrfan Doğdu, Bayram temizliği için İzmit Belediyesi’nden yardım talep etti. Talebine olumsuz cevap alan Muhtar kolları sıvadı ve temizliği kendisi yaptı.
Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TEDAŞ), Tarımsal sulama borçlarının yeniden yapılandırılması kapsamında 22 bin 15 abonesinin borcunu 3 taksit olarak yeniden yapılandırılıyor.
Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, kurbanlıklarını satamayan yetiştiricilerimizin mağdur edilmeyeceğini ve ESK'nın elde kalan hayvanları alacağını belirtti.
Akademi Üniversite, Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerini 2020 TEKNOFEST (Havacılık Uzay ve Teknoloji Festivali)’e hazırlıyor.
AK Parti Kocaeli İl Gençlik Kolları Başkanı olarak geçtiğimiz hafta atanan Baki Özdemir bir güne birbirinden güzel onlarca program sığdırdı.
Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) yeni tip koronavirüs salgını ile ilgili tedirgin eden bir açıklama geldi. DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, "Çözüm bulamadık. Pandeminin çok uzun sürmesini bekliyoruz" dedi.
Başiskele Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü koordinasyonunda Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin de desteği ile yürütülen Kurban atıkları toplama çalışmaları bayramın 1. günü başladı, dört gün boyunca da devam edecek.
AK Parti Körfez İlçe Teşkilatı, video konferans ile bayramlaştı. Bayramlaşmaya katılan Başkan Şener Söğüt, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi, korona virüs tedbirleri kapsamında hijyen ve sosyal mesafe kurallarına göre eğitime yeniden başlıyor.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaklaşık 1,2 milyon ihtiyaç sahibi haneye 1.000'er TL nakdi destek sağlandığını açıkladı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kurban Bayramı süresince koronavirüs açısından oluşan olumsuz tablolar sonrasında "Bu rahatlık devam ederse tablonun olumsuz yönde gitmesi kaçınılmaz. Bölgesel olarak gerekli kararları yeniden alırız" diye konuştu.
Başkan Büyükakın, “Kocaeli teşkilatları her zaman Türkiye’nin en güçlü ve en önde gelen teşkilatlarından biri olmuştur. Bunu da hepimiz biliyoruz” dedi.
Başkan Büyükakın, “Bu bayrama bir tarafından belki buruk ama diğer tarafından ümit dolu hediyelerle girdik. Özellikle Ayasofya’nın açılması da bizlere ayrı bir mutluluk verdi” ifadelerini sarf etti.
İzmit’te meydana gelen trafik kazasında Begüm G. (21) yaralandı.
İYİ Parti Çayırova İlçe Başkanı Mehmet Şeref Uzunal, koronavirüsü yendi.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli , yılın ilk 7 ayında 705 bin gıda denetimi yaptıklarını ve uygunsuzluk tespit edilen işletmelere 63 milyon liranın üzerinde idari para ceza uyguladıklarını açıkladı.
Gebze Teknik Üniversitesi’nde görev yapmak üzere 11 araştırma görevlisi ve öğretim görevlisi alacak
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan yeni vergi indirimlerinin detayları Resmi Gazete’de yayımlandı.
Geleceğe Hamle Bilgievleri Santranç Turnuvası’nın bu yıl Koronovirüs (Covid-19) önlemleri kapsamında çevrim içi yapıldı.
Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Kurban Bayramı münasebetiyle Asri Mezarlığı’nda bulunan şehitliği ziyaret etti. Kabirlerinin başında Kur’an okundu, dualar edildi
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı boyunca acil durumlarda vatandaşlara hizmet verecek.
Kocaeli Büyükşehir BelediyesiKurban Bayramı öncesinde ilçe belediyelerinde görevli timlere eğitim verdi.
Türk Ocakları Kocaeli Şube başkanı Yücel Alpay Demir kurban bayramı mesajı yayınladı. Demir mesajında “En önemli ihtiyacımız olan birlik beraberlik ve hoşgörü söylemlerini ülkemizi yönetenlerin ağızlarından sıkça duyduğumuz yarınlara uyanmayı, yüce Allah'dan niyaz ediyoruz” dedi
Hizmet iş sendikası Kocaeli Şube başkanlığı, İzmit belediyesi tarafından yayımlanan, “Gerçekleri bilme hakkı olan kamuoyunun dikkatine“ başlıklı ifadeleri ile ilgili açıklamada bulundu.
Şubat ayında temizlik işleri müdür yardımcısı tarafından küfür ve darp edilerek hastanelik olan ve 10 gün iş görmezlik raporu alan İşçi Bülent Aktop, yaşanılan bu olayın ardından işten çıkarıldı. İşçi Bülent Aktop’un işten çıkarılmasıyla ilgili kamuoyuna açıklama yapan İzmit Belediyesi bu darp olayını işçiye yıkarak İş disiplinini bozduğunu iddia etti.
Vadi Besicilik yok sattı Kalitenin adresi Vadi Besicilik bu bayramda da yoğun ilgi gördü. Salgın nedeniyle olağanüstü önlemler ile adından söz ettiren Vadi Besicilik'te bulunan binin üzerindeki büyükbaş hayvanın tamamı tükendi.
AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen, yeni tip koronavirüse yakalandı. Bilen, sağlık durumuna ilişkin bir açıklama yaptı.
Kurban Bayramı’nda kesilen hayvanların gelişi güzel atılan sakatatları büyük tehlike saçıyor
Körfez Belediyesi’nin Yarımca ve Kirazlıyalı sahilinde yer alan Nazende Restoran ve Kafeler, bayramın ilk günü kapalı olacak. 3. ve 4. gün normal mesai içerisinde olacak
Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Kurban Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda: “Milletimizin birlik ve beraberliğini pekiştiren, milli ve manevi duyguların arttığı, toplumsal yardımlaşma ve dayanışma duygularının zirveye ulaştığı, ihtiyaç sahiplerinin her zamankinden daha fazla hatırlandığı Kurban Bayramı’na ulaşmanın manevi huzuru ve mutluluğunu yaşıyoruz.
Kandıra’nın meşhur lezzetlerinden olan Kandıra karpuzu tezgahlarda yerini almaya hazırlanıyor.
Avrupa'nın en büyük doğal yaşam parkı Ormanya, tüm tedbirleri alarak Kurban Bayramı boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak.
Başiskele Belediyesi, her gün farklı mahallelerde sivrisinekle mücadeleye devam ederken Kurban Bayramı’nda da ilaçlama çalışmaları sürücek.
Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Söğüt mesajında, “Bayramlar; birlik, beraberlik ve dostluk duygularının en üst seviyede yaşandığı müstesna günlerdir” dedi