09 Kasım 2016 20:47

SEMİH BARIŞ: GEÇ KALSAYDIK KOTO KAYYUMA GİDEBİLİRDİ

 

Kocaeli Ticaret Odası ziyareti sırasında sözü ilk alan CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, ‘Ülke olarak karamsarlığa kapılmayalım, Cumhuriyet Halk Partisi var olduğu sürece özgürlükler korunacaktır. Bizler hukuka aykırı şekilde ezilen, rencide edilen insanların yanında olacağız ’ açıklamasında bulundu.

Damla BEKTAŞ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay, yönetimi ile birlikte dün meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarına art arda ziyaretlerde bulundu. Sarıbay ve yönetiminin ilk durağı olaylı günlerini geride bırakan Kocaeli Ticaret Odası oldu. CHP’nin ziyareti sırasında KOTO Başkanı Semih Barış, ‘Biz eğer bir kaç gün daha geç kalsaydık odamız kayyuma gidiyordu. Biz bu kentin ticari tacirleri olarak ne yüzle çıkacaktık sokağa? Bu kent bunu kaldırmazdı Kocaeli’ye bu mesele yakışmazdı.’ dedi.

CHP OLARAK EZİLENİN YANINDAYIZ

Kocaeli Ticaret Odası’ na yaptığı ziyaretten dolayı memnuniyetini belirten CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, ‘On üç bini aşkın üyesi olan Kocaeli’nin en büyük sivil toplum örgütü, bu kadar kuvvetli bu kadar kudretli bir ticaret odası tabi buna göre kararları, çelişkileri, sıkıntıları muhakkak vardır. On üç bin kişiyi idare etmek veya hepsine tek ses olabilmek mümkün değildir. Hepinize başarılar dileklerimle birlikte tabi aktif siyasette bulunmanızı tavsiye etmem, ülkenin genel menfaatleri demokrasi, özgürlük bağımsızlık bağlamında da ticaret odasının biraz daha sesinin çıkması lazım diye düşünüyorum. Şuan baktığımızda ticaret odalarının protesto edilen çeki senedi tavan yapmış, kapanan dükkânlar sayısı tavan yapmış durumda. Ekonomi çok iyi işliyor rayında her şey diyorlar, ben de esnaflayım ama siz bunu daha iyi hissediyorsunuzdur. Beş sene önceki ticari kazancımız, rahatlığımız yok. Esnafın sıkıntılarını biz de biliyoruz, açtığımız hiçbir davayı kazanamıyoruz çünkü işçi hep haklı sanayi odası bundan şikâyetçi ama burada hatayı yargıda bulmak doğru değil yargı bizim eleştirdiğimiz bir kurum haline geldi. Ülke olarak karamsarlığa kapılmayalım Cumhuriyet Halk Partisi var olduğu sürece özgürlükler korunacaktır. Bizler hukuka aykırı şekilde ezilen, rencide edilen insanların yanında olacağız. Adil yargılanma hakkının herkese tanınmasını istemeye devam edeceğiz.

ÖZVERİ VE CESARETLE ÇALIŞTIK

Sarıbay’ın ardından konuşan Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Semih Barış, ‘Tabii ki benimde bir siyasi görüşüm var. Kendi siyasi görüşüm doğrultusunda odanın yönetimini, üyeler hizmet konusunda taraf olacağı anlamı taşımaz. Herkes burada emek için uğraşıyor. Üyelerimiz kentimize hizmet vermek ve yerel meselelerimizi nasıl ulusal değerler haline getirilebilir bunlarla uğraşıyor. Odamız çok buhranlı günler geçirdi. Sağ olsun arkadaşlarımızla beraber gerçekten elimizi değil gövdemizi taşın altına koyduk. Bir de bir yanlış anlaşılma var onu da düzeltmek isterim burada hiçbir meclis üyesi ya da yönetim kurulu bir maaş almıyor. Burası gönüllülük esasına göre hizmet yapan bir yerdir. Bütün arkadaşlarım büyük bir özveriyle ve gerçekten cesaret örneği ile odanın kayyuma atanması meselesinde insiyatif almışlardır.

ODAMIZ KAYYUMA ATANABİLİRDİ

Uygulamaya geçme aşamasında olan bazı hizmetlerimiz olacak, Ankara’ da bir toplantı da bulunduk, bir projemiz çıkacak. Bu hizmet üretme aşamasında hem yapısal olarak hem sahada bazı desteklere ihtiyacımız olabiliyor buda siyasi partilerden geçiyor. Kentimizde CHP’li vekillerimizin olması ulaşabilirlik konusundaki rahatlığımızda bizim için bir avantajdır. Diğer partilerin de vekilleri var. Kentimizin ortak değerleri var odamız da bunlardan bir tanesidir. Odamızla ilgili itibarsızlaştırma dönemlerini yavaş yavaş atlatıyoruz. Mecliste bir kan değişimi oldu. Biz eğer bir kaç gün daha geç kalsaydık odamız kayyuma gidiyordu. Biz bu kentin ticari tacirleri olarak ne yüzle çıkacaktık sokağa? Bu kent bunu kaldırmazdı Kocaeli’ye bu mesele yakışmazdı.

 

 

Güncelleme: 09 Kasım 2016 23:47
BENZER HABERLER
kaan uçar masaüstü
X