TAŞDEMİR'İN ÖNERGESİ AKILLARA İZMİT BELEDİYESİ'NİN SORUMSUZLUĞUNU GETİRDİ
CHP Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir, bugün gerçekleşen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısında kentteki çöplerin ayrıştırmasıyla ilgili çalışma yapılması önergesi verdi. Taşdemir’in sözleri akıllara İzmit Belediyesi’ne ait çöp toplama araçlarının geri dönüşüm ve çöpleri aynı araçta toplamasını getirdi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısı bugün Uluslararası Kongre Merkezi’nde gerçekleştiriliyor. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın başkanlık yaptığı toplantıda 99 gündem maddesi görüşülerek karara bağlanacak.
Meclis toplantısında CHP Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir, kentteki çöplerin ayrıştırmasıyla ilgili çalışma yapılması gerektiğini ifade etti. Taşdemir’in kentteki çöpler için çalışma yapılması gerektiği konusundaki açıklamaları ise, İzmit Belediyesi’ne ait çöp arabasının geri dönüşüm ile çöplerin aynı araçla toplanmasını akıllara getirdi. İzmit Belediyesi’nin geçtiğimiz aylarda sorumsuzca geri dönüşüm ve çöplerin aynı anda toplanması vatandalar tarafından tepki görmüştü.
ORTAKLAŞA BİR ÇALIŞMA YAPILMALI
Taşdemir verdiği önergede; “Kentimizde günlük çıkan çöplerin alt belediyeler tarafından yerinde ayrıştırılması ile ilgili bugüne kadar her hangi bir ciddi adım atılmamıştır. Konu ile ilgili büyükşehir belediyemiz, alt belediyeler ile ortaklaşa bir çalışma yaparak yerinde ayrıştırma konusunu ele almalı ve bu konuda teşvik edici projeler üretmelidir. Ülke ekonomisi açısından ciddi önem arz eden geri dönüşüm ve yerinde ayrıştırma durumu ile ilgili önergemizin ivedilikle dikkate alınmasını ve uygulamaya geçilmesini arz ve talep ederiz.” İfadelerini kullandı.