Seçimden Sonrası İçin Söz Vermişler…
04 Mart 2024 14:58

İzmit Belediyesini hacze geldiler! Seçimden Sonrası İçin Söz Vermişler…

İzmit Belediyesi’nden alacağı olan firmalar tek tek hacze gelmeye başladı. Bugün İstanbullu firma alacağını alamayınca icra memurları ve avukat eşliğinde belediyeye geldi. Belediye içerisinde yaşanılan panik hareketlilik gözlerden kaçmadı.

İzmit Belediyesi’nde bugün şok bir olay yaşandı. İzmit Belediyesi yine alacaklı esnaf ve iş yeri sahipleri ile karşı karşıya geldi. Alacaklarını almak için defalarca belediyeye gelen esnaflar, paralarını alamayınca hukuki süreç başlatmaya başladı. İzmit esnafının yanı sıra il dışından da çeşitli firmalara borcunu ödeyemeyen İzmit Belediyesini bugün icra memurları bastı.

 İSTANBULLU FİRMA

Enerji AŞ’den sonra İzmit Belediyesinin en çok borcu olduğu ifade edilen kurum İpek Hırdavat Demir Çelik Elektronik Taahhüt Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi icraya gitti.  İpek Hırdavat’ın alacağının da 10 milyon lirayı aştığı ve 2023 yılında alacağını tahsil edemediği belirtiliyordu. Bugün öğle saatlerinde belediyeye haciz memurları avukat eşliğinde dayandı. Avukat Bilgehan Kunt ve haciz memurları İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in belediyede olmadığı saatlerde belediyeye geldi, tutanak tutuldu.

 Alacak 12 milyon

Avukat Kut ve icra memuru başkanlık makamında görüşme yaptıktan sonra Kut  yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:“ Müvekkil firmam pek Hırdavat Demir Çelik Elektronik Taahhüt Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi adına buradayım. İzmit Belediyesi’nin açtığı bir ihaleye girdi.  11 Eylül 6 milyon elektrik malzemesi 25 Eylül de 4 milyon 600 bin TL vadeleri ise 45’er bin TL. Bugünkü güncel değeri toplam hesabı 12 milyon TL. Yaptığımız tüm iyi niyetli görüşmelere karşılık alamayınca hukuki takip başlattık.

HACİZ REDDEDİLDİ

Paramız olsa ödeyeceğiz şeklinde hukuken kabul edilemeyecek yaklaşımla karşılaştığımız için fiilen haciz işlemi için geldik. Yapılan görüşmeler diğerlernin tekrarı olduğu için yaptığımız maddi değere sahip malzemelerin içinde bulunduğu haczedilmesi yönündeki taleplerimizin hacze kabil olmadığı gibi hukuken anlaşılamayan sebeple reddedildi.

KASA BOŞ PARA YOK

Bu sebeple bizde ilgili karara karşılık şikayet hakkımızı saklı tutmak zorunda olduğumuzu kayıtlara geçirdik. Müvekkil firmanın 150 tane doğrudan dolaylı yoldan çalışanı var. Çalışanlara karşı sorunlulukları devlete karşı vergi sorumlulukları yanı sıra taahhüdünü üstlendiği malzemelerin almış olduğu üretici firmalara karşı ekonomik sorumluluklarını yerine getirmek zorunda olmasına karşı ödeme yapılmamıştır. Bugünkü ekonomik ortamda olmamıza rağmen seçimden sonraki süreci görmek kaydıyla önümüzdeki günlerde elimizden geleni yaparız dediler. “

Güncelleme: 04 Mart 2024 15:10
BENZER HABERLER
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X