
Esnaftan denetim tepkisi: “Trafiğe kapalı ama araç dolu!”
İzmit’in en işlek noktalarından Fethiye Caddesi ve Feridun Özbay Caddesi, trafiğe kapalı saatlerde motosiklet ve araç yoğunluğuyla dikkat çekiyor.
Gazetemize yapılan şikayetlerde esnaf, yüksek kira bedelleri ödediklerini belirterek, denetim eksikliğinden şikâyetçi olduklarını dile getirdi. Çarşı esnafı, özellikle trafiğe kapalı saatlerde motosiklet ve araçların caddede dolaşmasının güvenliği tehdit ettiğini belirterek yetkililere çağrıda bulunarak bir an önce konu ile ilgili denetim yapılmasını talep ettiler. “ Park halindeki araçlar vitrinlerimizi kapatıyor, biz yüksek fiyatlarda kiramızı ödüyoruz. Ama dükkanlarımızın önü kapatılıyor. Denetim neden yok?” diyen esnaflar, daha sıkı kontrollerin yapılmasını talep ediyor.
Caddelerdeki düzensizlik, hem yayaların güvenliğini tehlikeye atıyor hem de trafiğe kapalı alanların amacına uygun kullanılmadığını gözler önüne seriyor. Esnaf ve vatandaşlar, yetkililerin bir an önce çözüm üretmesini bekliyor.