Tümamiral Cihat Yaycı istifa etti
18 Mayıs 2020 13:10

Tümamiral Cihat Yaycı istifa etti

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı görevinden alınıp Genelkurmay Başkanlığı emrine verilen Tümamiral Cihat Yaycı istifa etti.

Erdoğan’ın görevini değiştirdiği Tümamiral istifa ettiTümamiral Cihat Yaycı’nın Genelkurmay Başkanlığı emrine atanmasıyla ilgili karar, cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. Sözcü’den Saygı Öztürk’ün haberine göre, Yaycı istifa gerekçesini “Onurum, gururum incindi” sözleriyle açıkladı.

Hürriyet yazarı Nedim Şener'in istifa ve görevden almaya ilişkin iddiaları şöyle; Cihat Yaycı ve Gölcük’teki Torpido Test İstasyon Komutanlığı’nda görevli üç astsubay ve iki subay hakkında “ihaleye fesat karıştırmaktan” rapor hazırladı, görevden alınmalarını istedi. Bakan Hulusi Akar, raporu imzalayarak Cihat Yaycı hakkında işlem yapılması için Genelkurmay Başkanı’na, diğer iki subay ve üç astsubay hakkında işlem yapılması için de Gölcük Donanma Komutanlığı’na gönderdi. İşin ilginci, Gölcük Donanma Komutanı Koramiral Ercüment Tatlıoğlu, subay ve astsubaylar hakkında soruşturma izni vermezken, Genelkurmay Cihat Yaycı hakkındaki dosyayı Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na gönderdi. İddiaya göre, bu dosya ile de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yaycı’nın görev yerini değiştirmesi sağlandı.”

 

Güncelleme: 18 Mayıs 2020 13:10
BENZER HABERLER
kaan uçar masaüstü
Dr. Emre Erdoğan
X