Tüpraş İzmit Rafinerisine İnceleme Ziyareti
17 Ekim 2025 13:55

Sanayi Bakanı Kacır’dan Tüpraş İzmit Rafinerisine İnceleme Ziyareti

Türkiye’nin en büyük petrokimya tesislerinden biri olan Tüpraş İzmit Rafinerisini ziyaret eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, teknoloji yatırımları ve Ar-Ge projeleri üzerine yerinde incelemelerde bulundu.

HABER MERKEZİ Tüm haberleri

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin en büyük petrokimya tesislerinden biri olan Tüpraş İzmit Rafinerisini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Bakan Kacır’a ziyarette Kocaeli Valisi İlhami Aktaş eşlik etti.

Rafineri sahasında yapılan teknik gezide, teknoloji yatırımları, üretim süreçleri ve Ar-Ge faaliyetleri hakkında detaylı brifing verildi. Yetkililerden bilgi alan Bakan Kacır, Türkiye’nin sanayi ve enerji alanındaki stratejik kapasitesini güçlendirecek projeler üzerinde durdu.

Bakan Kacır’ın ziyareti kapsamında, enerji verimliliği, yerli üretim hamleleri ve inovasyon odaklı Ar-Ge çalışmaları değerlendirilirken, Tüpraş’ın milli teknoloji hamlesine katkıları da ele alındı.

Ziyaretin, Kocaeli’nin sanayi üssü kimliğini daha da güçlendirecek yatırımlara zemin hazırlaması bekleniyor.

Güncelleme: 17 Ekim 2025 13:56
BENZER HABERLER
emel durak masaüstü
lunapark
kaan uçar masaüstü
bemove beyza erenkaya masaüstü
X