Tutuş: “İzmit Belediyesi’nin  vurdumduymazlığı içimizi acıtıyor”
18 Haziran 2021 10:19

Tutuş: “İzmit Belediyesi’nin vurdumduymazlığı içimizi acıtıyor”

AK Parti İzmit Belediyesi Grup Başkanvekili Muharrem Tutuş, Meclis Üyeleri Mehmet Çetin ve Nazmi Açıkgöz kaderine terk edilen Gölkay Park’a gitti.

Bir zamanlar şehrin spor ve dinlenme yeri olarak büyük ilgi çeken, uluslararası müsabakalara evsahipliği yapan tesisin her köşesinin iki yılda çürüyüp, yok olduğunu gördü. Tutuş, “Halkın parasıyla yapılan bu yerlerin göz göre göre yok olmasına izin veren anlayış içimizi acıtıyor” dedi.


2010 YILINDA HİZMETE AÇILDI


Gölkay Park, 2010 yılı öncesi İzmit’in atıl durumdaki bölgelerinden biriydi. Sulama amaçlı kullanılan gölet çevresinde sık sık güvenlik sorunları yaşanıyordu. AK Parti döneminde burada yapılan çalışmalar sayesinde gölet ve çevresi bambaşka bir hale dönüştü. Gölkay Park, özel düzenekler ve antrenman parkurlarıyla dünyanın en gelişmiş su kayağı merkezlerinden biri haline geldi. Uluslarası Wakeboard ve Snowboard yarışmalarına ev sahipliği yaptı. Ayrıca herkese açık olan, ücretsiz ve göleti tamamen çevreleyen yürüyüş yolları, bisiklet yolları, parklar, mesire alanları ve amatör balıkçılar için balık tutma bölgeleri yapıldı. Şehir merkezine çok yakın ve doğayla buluşma noktası haline gelen Gölkay Par, düğünler, özel cemiyetler için de cazibe merkeziydi. Çevresinde oluşan yeni konut alanlarıyla şehrin yeni çekim merkezi olmaya adaydı.

ULUSLARARASI TESİS İKİ YILDA ÇÜRÜDÜ


Gölkay Park’ın kaderi son iki yılda tam tersine döndü. Eski günleri aratır hale geldi. Sosyal tesisler, parklar, yürüyüş yolları, banklar, çardaklar ve su sporları için oluşturulan tesis çürümeye ve yok olmaya terk edildi. Bir zamanlar ailelerin yürüyüş yaptığı parkurlar ot ve diken bağladı, tartan pistler yok oldu, oturma grupları parçalandı. Bir zamanlar genç çiftlilerin ömür boyu mutluluğa evet dediği tesisler, önünden geçmeye korkulur hale geldi. AK Parti İzmit Belediyesi Grup Başkanvekili Muharrem Tutuş, Meclis Üyeleri Mehmet Çetin ve Nazmi Açıkgöz önceki gün terk edilen Gölkay Park’a gittiklerinde bu korkunç manzarayla karşılaştı. Tutuş, MHP’li Meclis Üyelerinin bu tesisin neden kaderine terk edildiği şeklindeki haklı önergesine hazır cevap verilerek konunun geçiştirildiğine dikkat çekerek şunları söyledi:


TUTUŞ: “HİÇ Mİ İÇİNİZ SIZLAMIYOR”


“İzmit Belediye Başkanı, mecliste önergeyi okur okumaz suçluluk psikolojisi ile olsa gerek aklına ilk geleni söyledi. Yıllarca hiçbir problem olmadan kullanılan tesisin statiği kötü gibi ifadelerle konuyu geçiştirdi. Burada kilometrelerce uzayan bisiklet yolları vardı, yürüyüş yolları vardı, onlarca oturma grubu, çardak, dinlenme alanları vardı, su sporları için parkurlar vardı. Tesisi koruyamadınız, burada hepsi belediyeye ait olan bir koltuğu ya da çardağı da mı koruyamadınız? Yürüyüş yollarını, bisiklet yollarını, kayak tesisini de mi koruyamadınız? Bir İzmitli olarak, halkın parasıyla yapılan bu tesisin çürüdüğünü görmek içimizi acıtıyor. Ama daha acısı kapısından bile geçmeden, sorunu görmeden, birilerinin oturduğu yerden halkın taleplerine kayıtsız şekilde ezbere konuşması, herşeyi siyasi rövanşa dönüştürmesidir. İzmit’te halkımız için yapılan ne kadar iyi şey varsa, hepsi bu anlayış tarafından yok olmaya terk edilmiştir”.

Güncelleme: 18 Haziran 2021 10:34
BENZER HABERLER
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X