Kurban Bayramı öncesi İzmit’te satış alanları tahsis ediliyor
İzmit Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi Modern Hayvan Pazarı’nda satış yerlerinin tahsisine başlıyor
$ Dolar 45,0264 %0,00
€ Euro 52,7506 %-0,08
£ Sterlin 60,8360 %-0,08
Altın $4.593,49 %-1,89
Gümüş 105,86 %-3,11
İzmit Belediyesi’nde aylarca araç krizi üzerinde tartışmalar yaşandı. Meclis toplantılarında araçları satın almanın daha faydalı olduğunu söyleyen İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, kredi yetkisi için onayı aldı. Kredi yetkisini Eylül ayında alan Başkan Hürriyet, bu süreçte Cumhur İttifakı tarafından yapılan uyarılara kulak asmadı. Mecliste AK Parti Grup Başkan Vekili Muharrem Tutuş ;” “Şimdiye kadar çoktan önlemlerinizi almanız gerektiği halde ve hala da imkânınız olmasına rağmen 10 gün sonra süresi biten araçları geri verip yeni araçları tedarik etmeyip “Bakın bunlar bizi araçsız bıraktı” bile dersiniz siz. Ben şimdiden milleti uyarmış olayım. Siz bunu da yaparsınız.” İfadeleri kullanırken, Hürriyet araçsız kalması sonrası yine Cumhur İttifakını suçlayarak, kiralık araçların ihale süreleri bittiği gerekçesi ile araçları teslim etti. Bu süreçte araç kiralamak için ihaleye çıkmayan ve belediyenin araçsız kalmasına müsaade eden Hürriyet’in çözümü de ilginç oldu.
Hürriyet, hizmet araçları olmadığı belediye personelinin şahsi araçlarını kullanmak üzere bir karar aldığını duyurdu. Fakat AK Parti Grup Başkan Vekili Muharrem Tutuş’un bizzat kendisinin çektiği bir fotoğrafla gerçekte gün yüzüne çıktı. Tutuş, araçların geri gönderilmediğini ve İzmit Belediyesi’nin hayvan pazarında araçların saklandıklarını söyledi. Ucuz kahramanlık yapmaya çalışan İzmit Belediyesi ise araçları tekrar sahaya saldı.
Araç krizi aşılamayınca İzmit Belediyesi bir kez daha ihaleye çıkma kararı aldı. Fakat o ihalenin de süresi doldu. Plansız hareket ederek belediyeyi zora sokan ve hizmette aksaklık yaratan İzmit Belediyesi tekrar araçsız kaldı. Ciddi bir sıkıntı haline geldiği konuşulan konu ile ilgili belediyeden bir açıklama gelmezken, Hürriyet, her fırsatta Ankara’ya kredi onayı almak için gittiğini duyuruyor. Hürriyet, Ankara yollarında mekik dokumaya devam ederken İzmit’te ise işler durma noktasına geldi. Hizmette yaşanan aksaklıklar vatandaşlarında tepkisine sebep oldu.