Yeşilova esnafı isyan etti!
12 Haziran 2021 18:43

Yeşilova esnafı isyan etti!

Projesi ve İhalesi Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanan ” Örnek Cadde” olarak yapımına başlanacak İzmit Yeşilova-Sepetçi arası Turan Güneş Caddesi, İzmit Belediyesi’nin plansız ve programsız aniden kaldırım çalışmasına başlaması sonucu işin içinden çıkılmaz bir hal aldı.

Çalışmalar durma noktasına geldi!

İzmit Yeşilova-Sepetçi arası Turan Güneş Caddesi, Büyükşehir Belediyesi tarafından “Örnek Cadde” olarak projelendirilmiş ve ihalesi tamamlanmıştı. Bunu duyan CHP’li İzmit Belediyesi aniden plansız ve programsız alınan kararla iş makinelerini Yeşilova Turan Güneş Caddesine sokarak enerji nakil hatlarını dahi taşımadan kaldırımları kırdı ve ardından beton atarak yeni kaldırımları yapmaya başladı. Yapılan plansız ve yanlış uygulamayı gören esnaflar hemen duruma müdahale etti. Kaldırım yapımından önce planlanması gereken alt yapı hatlarının taşınması işlemi büyük sorun haline geldi. İzmit Belediyesi esnafların müdahalesi ve Yeşilova Mahalle Muhtarı Ali Filiz’in de uyarıları sonrası, enerji nakil hatlarının taşınması için Sedaşa başvurdu. Yapılan başvuruya olumsuz yönde geri dönüş alan İzmit Belediyesi durma noktasına gelen çalışmaların sonucunda Yeşilova esnafını toza dumana mahkum etti.

 

20 gün önce köprüye afiş astı

Yaklaşık 20 gün önce Yeşilova’ya pankartlar asarak, kendi sorumluluk alanındaki bu bölgede çalışmalara başlayacağını söyleyen İzmit Belediyesi, plansız uygulaması sonucu sürecin tıkanmasına sebep oldu. Çalışmalar başlamadan önce düşünülmesi gereken enerji nakil hatlarının taşınması işlemi için Sedaş’ı ikna etmeye çalışan İzmit Belediyesi bölge esnafından imza toplatılmasını istedi. İmza toplayan esnaflar, paldür güldür kırılan kaldırımların biran önce yapılmasını ve toz toprak içerisinden kurtulmak istediklerini belirttiler. Kendilerine verilen değerin de ön plana çıktığını ifade eden bölge esnafı, toz toprak içerisinde ürünlerini satmak zorunda bırakan İzmit Belediyesi’ne isyan etti.

 

Bizlere neden sorulmadı!

Aylardır yapımına birtürlü başlanılmayan Fethiye Caddesi projesini esnafa ve vatandaşa soran İzmit Belediyesi yönetimine bizlere neden sormadı diyerek tepki gösteren Yeşilova esnafı, Bizlere reva görülen muamele bu mu? diyerek, duran çalımaların tamamlanmasını istedi.

 

Büyükşehir taşıma işlemini müteahit firmaya yaptıracaktı!

İzmit Belediyesi’nin aniden yapımına başladığı kaldırım çalışması sonrası duran Büyükşehir’in “Örnek Cadde” projesi yapımı öncesi alt yapı elektrik nakil hatları taşınma işlemlerinin müteahhit firmaya verileceği taşınma ve alt yapı işleminin ardından, üst yapı çalışmalarının  başlanacağı da öğrenilen bilgiler arasında.

Güncelleme: 12 Haziran 2021 18:54
YORUMLAR
  • Toplam 1 yorum
Amarula53 19:06 - 12 Haziran 2021

Atma kaplan in işi işleri karistirmakla gorevli bir gılatyö dur

0 Beğenmedim
BENZER HABERLER
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
medyanos
Toyota
X