179 Operasyonda 194 şahıs hakkında işlem yapıldı
Halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması amacıyla uyuşturucu madde ve kaçakçılıkla mücadele kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından 20-26 Ekim 2025 tarihleri arasında il genelinde geniş kapsamlı operasyonlar düzenlendi.
Emniyet Ekiplerinden 154 Operasyon: 17 Tutuklama
İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda 154 olayda 166 şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatıldı. Bu kişilerden 147’si serbest bırakılırken, 2 kişi adli kontrol şartıyla, 17 kişi ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Operasyonlar kapsamında ele geçirilen uyuşturucu ve uyarıcı maddelerin miktarları ise şu şekilde açıklandı: 45 kilo 750 gram eroin 1 kilo 288 gram esrar 399 gram sentetik kannabinoid (bonzai) 130 gram amfetamin 54 gram metamfetamin 11 gram skunk 2 gram kokain 58 adet sentetik ecza 2 adet ecstasy Ayrıca, yapılan aramalarda 6 bin 920 TL nakit para ve 1 adet hassas terazi de ele geçirildi.
Jandarmadan 25 Operasyon: 28 Şüpheliye Adli İşlem
İl Jandarma Komutanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından aynı tarihlerde yapılan 25 ayrı operasyonda ise 28 şahıs hakkında adli işlem başlatıldı. Bu kişilerden 1’i adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 27 kişi serbest yargılanmak üzere salıverildi. Jandarma ekiplerinin operasyonlarında ele geçirilen maddeler şöyle açıklandı: 30 gram esrar 25 gram skunk 300 gram sentetik kannabinoid (bonzai) 31 gram metamfetamin 1 adet uyuşturucu hap 2 adet sentetik ecza