''51 İlde Düzensiz Göçe Yönelik Düzenlenen Operasyonlarda 273 Göçmen Kaçakçılığı Organizatörü Yakalandı''
11 Haziran 2025 13:54

''51 İlde Düzensiz Göçe Yönelik Düzenlenen Operasyonlarda 273 Göçmen Kaçakçılığı Organizatörü Yakalandı''

51 İlde Göçmen Kaçakçılığına Darbe: 273 Organizatör Yakalandı, 98’i Tutuklandı

HABER MERKEZİ Tüm haberleri

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, göçmen kaçakçılığı organizatörlerine ve düzensiz göçe karşı 51 ilde son iki haftada düzenlenen geniş çaplı operasyonların sonuçlarını açıkladı. Operasyonlarda:

  • 273 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalanırken,

  • 1.022 düzensiz göçmen gözaltına alındı.

  • Yakalanan organizatörlerden 98’i tutuklandı, diğerlerinin adli işlemleri ise sürüyor.

51 İlde Eş Zamanlı Operasyon

Operasyonlar, Göç İdaresi Başkanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı koordinesinde, il emniyet müdürlüklerinin göçmen kaçakçılığıyla mücadele şubeleri tarafından gerçekleştirildi.

Operasyon düzenlenen iller arasında İstanbul, İzmir, Adana, Gaziantep, Van, Hatay, Mersin, Bursa, Antalya, Erzurum, Kocaeli, Şanlıurfa, Edirne, Kilis, Manisa ve daha birçok şehir yer aldı.

Düzensiz Göçmenlerin Geri Gönderme Süreci Başlatıldı

Tespit edilen düzensiz göçmenlerin ülkelerine geri gönderilme işlemleri başlatıldı. Bakan Yerlikaya, bu süreçte görev alan valilere, kaymakamlara, emniyet teşkilatına ve Göç İdaresi personeline teşekkür ederek, “Operasyonları başarıyla gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum,” dedi.

“Türkiye, Dünyaya Örnek Bir Model”

Bakan Yerlikaya, Türkiye'nin göç yönetiminde izlediği politikaları da şu sözlerle özetledi:

“Türkiye; insan haklarına saygılı, hukuka ve medeniyet değerlerine bağlı bir göç yönetimi modeliyle hareket etmektedir. Kamu düzeni ve güvenliğinden asla taviz vermeden tüm dünyaya örnek olacak bir yaklaşım sergiliyoruz.”

Göç konusunun tüm boyutlarıyla ele alındığını belirten Yerlikaya, düzenli ve düzensiz göç, uluslararası koruma, gönüllü ve güvenli geri dönüş, sınır yönetimi ve göçmen kaçakçılığıyla mücadele gibi başlıklarda çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğünü vurguladı.

Güncelleme: 11 Haziran 2025 13:56
BENZER HABERLER
emel durak masaüstü
lunapark
efe vinç
kaan uçar masaüstü
bemove beyza erenkaya masaüstü
noıx masaustu
X