7 Günde 8 Kilo Madde Ele Geçirildi, 7 Şüpheli Tutuklandı
Kocaeli’de huzur ve güvenliğin sağlanması amacıyla uyuşturucu madde ve kaçakçılıkla mücadele kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince gerçekleştirilen operasyonlarda çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirildi.
Emniyet Ekiplerinden 103 Operasyon
Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ekiplerince 03-09 Kasım 2025 tarihleri arasında kent genelinde yapılan operasyonlarda uyuşturucu madde kullanan, ticaretini ve sevkiyatını yapan şahıslara yönelik 103 ayrı olayda 115 şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.
Bu kişilerden 110’u serbest bırakılırken, 5 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Operasyonlarda: 732 gram sentetik kannabinoid (bonzai) 160 gram esrar 25 gram metamfetamin 25 gram amfetamin 2 gram skunk 1 gram kokain 11 adet sentetik ecza 5 adet ecstasy maddesi ele geçirildi. Ayrıca 1 adet hassas teraziye de el konuldu.
Jandarmadan 19 Operasyon, 2 Tutuklama
İl Jandarma Komutanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele ekiplerince aynı tarihler arasında gerçekleştirilen operasyon ve uygulamalarda 19 olayda 23 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı.
Bu şüphelilerden 18’i serbest bırakılırken, 1 şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 2 şüpheli tutuklandı, 2 şüphelinin ise firarda olduğu ve yakalanmalarına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi.
Jandarma ekiplerinin operasyonlarında ise: 1.265 gram sentetik kannabinoid (bonzai) 86 gram metamfetamin 28 gram esrar 24 gram skunk 9 adet sentetik ecza ele geçirildi.