Fuhuş operasyonunda 6 mağdur kurtarıldı, 4 tutuklama
Kocaeli merkezli yürütülen insan ticareti ve fuhuş soruşturmasında polis ekipleri önemli bir operasyona imza attı. Kocaeli ve Iğdır’da eş zamanlı düzenlenen baskınlarda gözaltına alınan 8 şüpheliden 4’ü tutuklanırken, fuhşa zorlandıkları tespit edilen 6 yabancı uyruklu kadın güvenli ortama alındı.
Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar kapsamında, şüphelilerin Özbekistan uyruklu kadınları Türkiye’ye çalışma vaadiyle getirdikleri belirlendi. Yapılan teknik ve fiziki takiplerde, kadınların daha sonra tehdit ve baskı yoluyla fuhşa zorlandığı tespit edildi.
Soruşturma kapsamında 10 Ocak’ta düzenlenen operasyonlarda, Kocaeli’de 7, Iğdır’da ise yurt dışına çıkmak üzereyken 1 kişi olmak üzere toplam 8 zanlı yakalanarak gözaltına alındı. Operasyon sırasında fuhuş yaptırıldığı değerlendirilen 6 mağdur kadın da kurtarılarak ilgili birimlere teslim edildi.
Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Mahkemece yapılan değerlendirme sonucunda 4 zanlı tutuklanarak cezaevine gönderilirken, diğer 4 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak sürdüğü bildirildi.