Kocaeli’de İnşaat Alanındaki İstinat Duvarı Okul Bahçesine Çöktü
Kocaeli’nin İzmit ilçesinde devam eden bir inşaat çalışması sırasında yaklaşık 10 metre yüksekliğindeki istinat duvarı, bitişiğindeki okulun bahçesine doğru yıkıldı. O anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.
Olay, İzmit’e bağlı Cedit Mahallesi’nde yapımı süren bir inşaat sahasında yaşandı. İddiaya göre, iş makinelerinin faaliyet gösterdiği esnada, inşaat alanında bulunan yüksek istinat duvarı aniden çöktü ve Mimar Sinan Anadolu Lisesi’nin bahçesine doğru devrildi. Duvarın yıkılmasıyla birlikte bölgede büyük panik yaşandı.
İhbar üzerine olay yerine sağlık ekipleri, itfaiye, polis, AFAD, zabıta ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı A Takımı sevk edildi. Ayrıca İZGAZ ekipleri, olası risklere karşı okulun spor salonuna giden doğal gaz hattını önlem amaçlı devre dışı bıraktı. Güvenlik güçleri, çevrede geniş güvenlik önlemleri alarak alanı şeritlerle kapattı ve detaylı inceleme başlattı.

Çökme Anı Cep Telefonuyla Görüntülendi
İstinat duvarının yıkıldığı anlar, olay sırasında bölgede bulunan bir vatandaşın cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde, büyük taş blokların okul bahçesine doğru savrulduğu görülürken, görüntüyü çeken kişinin “Duvar tamamen çöktü, bir anda yıkıldı” şeklindeki sözleri de kayıtlara geçti.
Yaşanan olayla ilgili yetkililer tarafından kapsamlı bir soruşturma başlatıldığı bildirildi.