Kocaeli’de uyuşturucuya geçit yok
10 Mart 2025 14:48

Kocaeli’de uyuşturucuya geçit yok

Kocaeli'de güvenlik güçleri, uyuşturucu madde kullanımı ve kaçakçılıkla mücadele kapsamında gerçekleştirdikleri operasyonlarla suçlulara göz açtırmadı. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 3-9 Mart 2025 tarihleri arasında düzenlediği operasyonlarda toplam 191 kişiye adli işlem yapıldı.

Emniyet güçlerinin yürüttüğü 121 operasyonda 169 kişi hakkında işlem başlatılırken, bunlardan 24’ü tutuklandı, 2 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, 143 kişi ise serbest bırakıldı. Operasyonlarda 2 kilo 145 gram sentetik kannabinoid (bonzai), 259 gram esrar, 304 gram metamfetamin, 1 gram skunk, 53 gram kokain ve 14 adet sentetik ecza ele geçirildi. Ayrıca, suçtan elde edildiği değerlendirilen 99 bin 785 TL nakit para ve 3 hassas teraziye de el konuldu.

İl Jandarma Komutanlığı’nın düzenlediği 20 operasyonda ise 21 kişi hakkında adli işlem yapıldı. Bunlardan 2’si tutuklanırken, 1 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, 18 kişi içinse serbest yargılanma kararı verildi. Jandarma ekiplerinin operasyonlarında 122 gram bonzai, 36 gram esrar, 31 gram metamfetamin, 5 adet sentetik ecza ve 796 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

Yetkililer, uyuşturucu ile mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini vurgulayarak, vatandaşlardan şüpheli durumları güvenlik güçlerine bildirmeleri konusunda duyarlılık göstermelerini istedi.

Güncelleme: 10 Mart 2025 15:00
emel durak masaüstü
lunapark
efe vinç
kaan uçar masaüstü
bemove beyza erenkaya masaüstü
noıx masaustu
X