Genç Hekimler Beyaz Önlüklerini Giydi
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 2025-2026 akademik yılı Beyaz Önlük Giyme Töreni büyük bir coşkuyla gerçekleşti.
Üniversitenin Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen törende, tıp fakültesi öğrencileri hekimliğe ilk adımlarını attı.
Protokol Yoğun Katılım Gösterdi
Törene; Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Sadettin Hülagü, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Yüksel Pehlevan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercüment Çiftçi, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alparslan Kuş, Başhekim Prof. Dr. Görkem Aksu, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Ayrıca fakültenin 25. yıl mezunları da törende hazır bulundu.

Müzik Dinletisiyle Başlayan Program
Etkinlik müzik dinletisiyle başladı. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Açılış konuşmalarında hekimliğin onuru ve sorumluluğu vurgulandı. Dekan Prof. Dr. Alparslan Kuş konuşmasında, beyaz önlüğün bilimin ışığını rehber edinmek ve etik değerlere bağlı kalmak anlamına geldiğini ifade ederek öğrencileri kutladı.

Rektör Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, “Bugün giyeceğiniz beyaz önlük, hekimliğin sorumluluğunu ve onurunu simgeliyor. Hekimlik yalnızca bir meslek değil; insan hayatına dokunmaktır” dedi. Milletvekili Prof. Dr. Sadettin Hülagü ise bu törenin meslek hayatına atılan ilk adım olduğunu vurgulayarak öğrencilere başarılar diledi.

İlk Ders: Kanser ve Endokrinoloji
Açılış konuşmalarının ardından 2025-2026 eğitim yılı ilk dersini Prof. Dr. Nihat Zafer Utkan ve Prof. Dr. Berrin Arslan verdi. Ders, Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalı kapsamında kanser çeşitleri ve nedenleri üzerineydi. Daha sonra Doç. Dr. Aslıhan Akpınar “Beyaz Önlüğün Anlamı” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

Genç Hekimlerden Beyaz Önlük Andı
Sunumların ardından genç hekimler beyaz önlüklerini giyerek meslek yolculuklarına ilk adımı attı. Tören, Beyaz Önlük Andının okunmasıyla son buldu.


