Raporlar artık ücretli
22 Ocak 2025 12:47

Aile hekimlerinin eylemlerinin bedeli vatandaşa kesiliyor Raporlar artık ücretli

Aile hekimlerinin başlattığı eylemler, vatandaşı doğrudan etkileyen sonuçlar doğuruyor.

HABER MERKEZİ Tüm haberleri

Sağlık sisteminde yapılan yeni düzenlemelerle birlikte sporcu lisansı, ehliyet belgesi, yivsiz av tüfeği ruhsatı gibi raporlar artık ücretli hale getirildi. Bu durum, özellikle maddi açıdan zorlanan vatandaşlar için ek bir yük anlamına geliyor.

Yeni düzenlemeler sadece ücretli raporlarla sınırlı kalmadı. Artık vatandaşlar, il içinde başka bir aile hekimine muayene olamayacak. Bu durum, bazı bölgelerdeki hekim yoğunluğunu artırabilir ve sağlık hizmetine erişimde sorunlara yol açabilir.

Karara tepki gösteren vatandaşlar, hem sağlık hizmetlerinde yaşanan değişikliklerden hem de rapor ücretlerinin getirdiği maddi yükten şikayetini dile getiriyor. Birçok kişi, bu düzenlemenin sağlık hizmetlerine ulaşımı zorlaştırdığını ve özellikle dar gelirli vatandaşlar için ciddi bir sorun haline geldiğini vurguluyor.

Aile hekimleri, eylemlerinin gerekçesi olarak çalışma koşullarını ve özlük haklarını işaret ediyor. Sağlık hizmetlerinde yaşanan bu sorunların çözümü için yetkililerden adım atılmasını talep ediyorlar.

Güncelleme: 22 Ocak 2025 12:51
BENZER HABERLER
hüseyin gülister
nutat masaüstü
X