Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan randevu sistemiyle ilgili önemli açıklama!
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, hastanelerdeki randevu sistemindeki sıkıntılara çözüm bulmak amacıyla önemli bir açıklama yaptı. Bakan Memişoğlu, "Önümüzdeki iki-üç ay içinde, randevu süreçlerini daha verimli hale getirecek bir düzenleme gerçekleştireceğiz" dedi.
Sağlık Bakanı, açıklamalarında randevu sistemindeki sorunların farkında olduklarını ve bu konuda çeşitli çalışmaların sürdüğünü belirtti. Bazı branşlarda hala sıkıntılar yaşandığını ifade eden Memişoğlu, "Hem randevu süreçlerini rahatlatacak hem de sistemin işleyişini güçlendirecek bir düzenleme üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Bu düzenlemeyi en kısa sürede kamuoyuyla paylaşarak, randevu sorunlarını minimuma indireceğiz" diye konuştu.
Edirne Valisi Yunus Sezer'i ziyaret ettikten sonra gazetecilere konuşan Bakan Memişoğlu, Edirne'deki sağlık hizmetlerini iyileştirmek için çeşitli fikirler geliştirdiklerini de aktardı. Edirne'yi Balkanlar'ın sağlık merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini belirten Memişoğlu, Türkiye’nin sağlık alanında ulaştığı seviyeyi övdü ve bu başarıyı daha da ileriye taşımayı amaçladıklarını söyledi.
Bakan Memişoğlu ayrıca, Sağlıklı Türkiye Yüzyılı Programı kapsamında şehirleri ziyaret ettiklerini ve her şehirde sağlık alanında neler yapılabileceğini incelediklerini dile getirdi. Anne sağlığı ve doğum konusunda da önemli çalışmalar yürüttüklerini belirten Bakan, sezaryen oranlarının Dünya Sağlık Örgütü’nün önerdiği seviyelere çekilmesi gerektiğine dikkat çekti. "Normal doğumu teşvik etmeye devam edeceğiz. Sezaryen oranlarımızı %50’nin üzerinden, %15’lere çekmeliyiz" dedi.
Randevu sistemine yönelik yapılan iyileştirme çalışmalarının devam ettiğini belirten Bakan Memişoğlu, sorunları çözmek için hızla adımlar atılacağını vurguladı. "Bazı branşlardaki sıkıntıları çözmek için yoğun çaba sarf ediyoruz ve bunu en kısa zamanda kamuoyu ile paylaşacağız" dedi.
Bakan Memişoğlu'nun Edirne ziyaretine, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, Edirne Emniyet Müdürü Onur Karaburun, İl Jandarma Komutanı Mehmet Kasım Ermiş, MHP Edirne İl Başkanı Emre Tokluoğlu ve İl Sağlık Müdürü İshak Yıldırım da katıldı. Ziyaretin ardından Bakan Memişoğlu, restorasyonu süren Selimiye Camisi'ni ve Trakya Üniversitesi Sultan 2. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi'ni gezdi. Ayrıca Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi'nde bir değerlendirme toplantısına katıldı.