Hürriyet İzmit Belediyesi'ni borçlandırmaya devam ediyor!
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit Belediyesi Haziran ayı Meclis toplantısında verilen önergeyle kiralık olarak kullanılan araçların satın almanın daha faydalı olacağını dile getirdi.
İzmit Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısı bugün Belsa Plaza’da bulunan toplantı salonunda gerçekleşti. Fatma Kaplan Hürriyet başkanlığında 18 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda verilen önergeyle İzmit Belediyesi bünyesinde bulunan kiralık araçların satın alınmasının daha faydalı olacağını dile getiren İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, 125 milyonluk bir kredi gerektiğini dile getirdi.
Meclis toplantısı önergede, İzmit Belediyesini kiralık olarak kullandığı araçları satın almanın daha faydalı olduğunu ve kiralık araçlarla önlerini görmediklerini ifade eden Hürriyet: “Malumunuz üzere bir kısım araçları satın aldık. Bir kısım araçlarımız hala kiralık. 30 Eylülde daha önce alınan karar uyarınca kiralama ihalesi tekrar edecek. Diğer 75 kamyonu satın aldığımız gibi diğer araçları da satın alabilir miyiz diye tartıştık. Burada da kiralamak yerine satın almanın daha mantıklı olacağına karar verdik. Maliyet analizi çıkardık tabi yarın ne olur bilmiyoruz. Ama malum yarın ne olacağını bilemiyoruz fiyatlar ne seviyede seyir eder yine de Şansımızı denemek istiyoruz. 200’e yakın kiralanan aracımız var. Bunları satın alırsak geçmişte verdiğimiz karar gibi doğru bir adım atacağımızı düşünüyoruz. Kiralamada da önümüzü göremiyoruz. Bunun gündeme alınmasını ve ardından komisyonlarda görüşülmesini isteyeceğiz. Bunun için bir ara meclis yapmayı da düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.