LÜTFÜ TÜRKKAN: SABİHA GÖKÇEN’İ KOCAELİ’YE ZEHİR ETTİLER
28 Haziran 2025 09:18

LÜTFÜ TÜRKKAN: SABİHA GÖKÇEN’İ KOCAELİ’YE ZEHİR ETTİLER

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen ve İzmit ile Sabiha Gökçen Havalimanı arasında ulaşım sağlayan 250 numaralı otobüs hattı, geçtiğimiz aylarda yapılan değişiklikle Gebze’den geçen tek bir hatta dönüştürüldü.

HABER MERKEZİ Tüm haberleri

Daha önce İzmit ve Gebze çıkışlı olarak ayrı ayrı hizmet veren otobüs seferlerinin birleştirilmesi, vatandaşların tepkisini çekti. Tatil döneminin başlamasıyla artan şikayetleri İyi Partili Lütfü Türkkan Meclis gündemine taşıdı.
Yapılan bu değişiklikle birlikte, ulaşım süresi ciddi oranda uzarken, otobüslerde yaşanan yoğunluk nedeniyle ayakta yolculuklar zorunlu hale geldi. Özellikle İzmit’ten yola çıkan otobüslerin Gebze şehir içinde dolaşması, hem zaman kaybına neden oluyor hem de her iki ilçede yaşayan yolcuları eş zamanlı olarak mağdur ediyor.
Okulların kapanmasıyla birlikte artan yolcu yoğunluğu da bu sorunu derinleştirmiş durumda. Yaz döneminde havalimanını kullanmak isteyen vatandaşlar için seferlerin tek hatta düşürülmesi, ulaşımı adeta eziyete çevirdi. Konuya ilişkin açıklamada bulunan İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, başlı başına bir il nüfusuna sahip olan Gebze’ye yapılan bu uygulamanın bir haksızlık olduğunu vurguladı.
Tepkiler üzerine konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıyan Lütfü Türkkan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde şu soruları yöneltti:
İzmit ve Gebze çıkışlı Sabiha Gökçen Havalimanı otobüs hatlarının birleştirilmesinin gerekçesi nedir?
Yapılan bu değişiklik sonrası 250 numaralı hattın ortalama ulaşım süresi kaç dakika artmıştır?
250G hattının iptalinden sonra, Gebze bölgesinden havalimanına direkt sefer isteyen vatandaşlardan Bakanlığa veya Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ulaşan şikâyet sayısı kaçtır?


Hattın yeniden ayrılması, yani İzmit ve Gebze’den ayrı ayrı seferler düzenlenmesi yönünde bir çalışma yapılmakta mıdır?
Uçuş saatlerine göre planlanan otobüslerin, trafik yoğunluğu ve aktarma süreleri dikkate alınarak yeniden düzenlenmesi için bir değerlendirme süreci başlatılmış mıdır?
Artan yolcu yoğunluğu nedeniyle 250 numaralı hatta ek sefer konulması veya kapasitenin artırılması planlanmakta mıdır?
Milletvekili Türkkan, ulaşımda hizmet kalitesinin düşmesinin yalnızca zaman kaybına değil, uçuş saatine yetişememe gibi telafisi zor mağduriyetlere de yol açtığını belirtti. Hem İzmit hem de Gebze halkının taleplerinin göz ardı edilmemesi gerektiğini vurgulayan Türkkan, ulaşım planlamasında vatandaşın ihtiyaçlarının esas alınması gerektiğini söyledi.

 

Güncelleme: 28 Haziran 2025 09:22
BENZER HABERLER
emel durak masaüstü
efe vinç
kaan uçar masaüstü
bemove beyza erenkaya masaüstü
noıx masaustu
X